Berobbant a grillszezon! – 3 tipp a tökéletes falatokért
A grillen sütött ételeket egyszerűen lehetetlen elrontani – sokan így gondolják. Való igaz, hogy a grillen készült ételekkel kissé elfogadóbbak vagyunk – még ha egy kicsit pirultabbak is a falatok, akkor sincs semmi gond. Ám nagy különbségek lehetnek a profin és az amatőr módon grillezett ételek között. Ahhoz, hogy Ön garantáltan a legtöbbet kihozhassa az alapanyagokból, tesztelje tippjeinket!
A parázs mindennek az alapja
A grillezésbe csak akkor szabad belevágni, ha a faszén vagy a brikett már nem lánggal ég, hanem a parázs vörösről fehérre változva izzik. Az optimális hőfokot nagyon nehéz meghatározni, ám van egy taktika, ami megbízható megoldást kínál. A kinyújtott tenyerét helyezz kb. 10 cm magasságban a parázs fölé. Ha öt másodperc múlva félre kell kapni a kezét, indulhat a sütés. Amennyiben ennél hosszabb időt is kibír, a parázs már nem eléggé forró.
A pácolás a kifogástalan íz titka
A sütés előtt minimum 4 órával alaposan kenje be a húst fűszeres olajjal. A legnépszerűbb ízesítő a fokhagyma, a rozmaring és a kakukkfű. De persze bármilyen kedvelt zöldfűszer használható.
A készre sült falatokra is figyelni kell
Nem elég, ha a grillezés jól sikerül, a falatokat melegen is kell tartani. Egy biztos: semmiképp sem szabad a grillen hagyni a húst, vagy a zöldségeket, mivel kiszáradnak. A rostélyról levett húst csomagolja inkább alufóliába. Így nem hűl ki, a nedvek egyenletesen eloszlanak benne, porhanyós lesz és nem szárad ki.
Tegye próbára tippjeinket az ínycsiklandó falatokért!
A legjobb minőségű steaket, magyaros grillkolbászt, grill kacsát, illetve grillsajtot keresse a Húsház kínálatában! →