Az ősz kanalaznivalója: rozmaringos szilvakrémleves
A krémleveseket ősszel sem kell elfelednünk! A felhasznált alapanyagokat viszont mindenképp le kell cserélni. Az eper, málna vagy sárgadinnye helyett, szezonális finomságokból érdemes dolgozni – leginkább zöldségekből. De hogy a gyümölcsök szerelmesei se maradjanak éhen, hoztunk most egy utánozhatatlanul finom levest, az ősz egyik kedvenc terméséből, a szilvából.
Rozmaringos szilvakrémleves
Hozzávalók (4 személyre):
- 20 dkg cukor
- csipet só
- 1,2 liter víz
- 1 ek rozmaring
- 4 ek citromlé
- 1 kg szilva
- 1 tk vaníliás cukor
- 25 dkg natúr joghurt
Elkészítés:
A kimagozott szilvákat tegyük egy lábasba, majd öntsük fel vízzel és adjuk hozzá a rozmaringot. Közepes lángon, megközelítőleg 10 perc alatt főzzük puhára a gyümölcsöt. Amint a szilva készre főtt, az egészet alaposan turmixoljuk össze. A forró leveshez keverjük hozzá a cukrot, a sót és a citromlevet. Várjuk meg, míg kihűl, majd tegyük be a hűtőbe. Közben készítsük el a vaníliás joghurtot.
A joghurtot kavarjuk ki a vaníliás cukorral, majd tegyük be a hűtőbe. Tálaláskor kanalazzunk a levesre egy evőkanálnyi joghurtot.
Egyszerű, könnyen elkészíthető őszi leves, amire kevesen tudnak majd nemet mondani.