HÍREINK

Az egyvonalas technika

„mintha egy szalag szállna a levegőben”

Péterszegi Zoltán vagyok a Húsház Hungary Kft. ügyvezetője.
Kérem, engedjék meg, hogy elmeséljem a cégem által használt figurák létrejöttének történetét. Jó olvasást!
2014-ben világossá vált előttem, hogy ideje lesz megújítani a cég arculatát. Kerestem egy arculattervezőt Szabóki Gergő személyében, akinek a munkái meggyőzőek voltak a számomra. Elmondtam Gergőnek, hogy mi az elképzelésem:
Nem szeretném információk és képek áradatát a megjelenésünkbe beerőltetni, ellenben a cél egy olyan arculat, amely egyszerű, mégis nagyon kommunikatív.
A logó, és az összkép kezdett összeállni, viszont éreztem, hogy kelleni fog valami plusz, valami egyedi, ami nincsen másnak. Az elképzelésem olyan egyszerű állatfigurák megrajzolása volt, amelyek egyetlen vonallal készülnének úgy, mintha egy szalag szállna a levegőben. Az ötlet nagyon egyszerűnek tűnt, viszont volt vele egy probléma: – Senki sem nem tudta úgy megrajzolni, ahogy elgondoltam.
Általában túl részletesen akarták ábrázolni a figurákat, viszont Én ragaszkodtam az elképzelésemhez. Kerestem azt a grafikust, aki képes megalkotni az agyszüleményemet. Ilyenkor egyszerű vonalakat rajzoltam, és hevesen magyaráztam azt, hogy Én nem tudom lerajzolni, de valahogy így gondolom.
A sokadik ilyen rajznál, mikor kezdtem rájönni arra, hogy valószínűleg rám hárul ez a feladat, lenéztem a kreálmányomra, és éreztem, hogy talán ez az. Egy minimális fazonigazítás után elkészült a teherautóinkon is szereplő TYÚK, MALAC ÉS HAL. Ezzel megalkottam a saját egyvonalas technikámat.
Mivel a havi katalógusunkat hónapról-hónapra szépítjük, és fejlesztjük Huszár Gábor kollégámmal, valamint a győri KreatívTrend Reklámirodával az az ötletem támadt, hogy minden lap tetején jelenjen meg egy figura, amely az adott oldalon található termékekre utal. Az egyedüli akadály csak az volt, hogy hiányzott még rengeteg figura. Ekkor belelkesítettem az általam ismert legtehetségesebb rajzművészt, az akkor tizenkettő esztendős fiamat Péterszegi Richárdot. A közös munka néhány óra alatt meghozta az eredményt. Ricsi megalkotta a SZARVAST, a RÉPÁT, a BORSÓT, valamint a MEGGYET. Én lerajzoltam a MARHÁT, a KACSA-LIBÁT (kettő az egyben :)), a NYULAT (amely először kacsának indult, majd elforgattam a papírt :)), a PULYKÁT, a SÜTEMÉNYT, valamint a KONZERVES DOBOZT.
Jó érzés volt alkotni, és külön felemelő volt ezt az egyik gyermekemmel végeznem. A visszajelzések a figuráinkról túlnyomórészt pozitívak, bár eddig még nem kerestek meg egyik rajzfilmstúdió vezetői sem. 🙂

A cél végig az volt, hogy kizárólag egy vonallal oldjuk meg az ábrázolást.
A fent említetteken kívüli rajzokat nem mi készítettük (vaddisznó, sószóró stb.) Amennyiben újra ihletet kapunk, csak és kizárólag egyvonalas figurák lesznek a MEGÚJULT WEBOLDALUNKON, valamint a folyamatosan megújuló KATALÓGUSUNKBAN. Az első ilyen már meg is van: Ebben a katalógusban a fűszereknél már az általam rajzolt PAPRIKA szerepel.
Nem gondoltam, hogy nem lehet egy vonallal különb rajzokat készíteni az általunk létrehozottaknál, viszont azt tudom, hogy még senki sem rakott elém ilyet.
Amennyiben szereti a kihívásokat, tegyen egy próbát! Küldjön el egy Ön által rajzolt figurát, amely megfelel a fent leírtaknak. Olyan termékcsoportokra utaló rajzok érdekelnek, amelyeket forgalmazunk.
Amennyiben a rajz elnyeri a tetszésünket, azt egyrészt megjelentetjük, másrészt ajándékkal jutalmazzuk. A többit telefonon a +36-30-970-89-05-ös telefonszámon, vagy írásban a peterszegi@hushaz.hu e-mail címen tudjuk megbeszélni. Jó alkotást!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink