Almás fogások az őszi hónapokra
A nyárral együtt nem ért véget a gyümölcsszezon, hiszen ősszel is bátran tudunk gyümölccsel tarkított ételeket szerepeltetni étlapunkon vagy menüsorunkban. Az őszi gyümölcsök közül a közkedveltnek számító almát nem szabad nélkülözni a hidegebb szezonra készülő étlap sorairól. A klasszikus, jól ismert ételek mellett néhány újdonsággal is színesebbé tehetjük az általunk kínált menüsort, melyben vendégeink biztos örömüket lelik!
A klasszikus almás rétes
A vendégek örök kedvence, amire szinte nem tudnak nemet mondani, hiszen ez az az étel, ami a gyerekkor hangulatát és az otthon melegét idézi elő. Nemcsak a heti menü desszertjei közé érdemes beiktatni, de az őszi szezonra szánt étlapon is kelő helyet foglalhat el házias ízének köszönhetően.
Gyors és praktikus megoldás, ha mirelit házias almás rétesünket választja:
https://hushaz.hu/termekek/desszertek/hazi-almas-retes/
Almás krokett
A hagyományos burgonyás krokett egészségesebb, évszakhoz jobban passzoló változata az igazi különlegességnek számító almás krokett, mely nemcsak a vöröshúsok remek kísérője lehet, de akár desszertként is kitűnő egy kis fahéjas porcukorral és vanília sodóval tálalva.
Almás gombóc
Ez a desszert a tökéletes választás, ha valami újdonsággal szeretnénk meglepni a vendégeinket. A hagyományos szilvás gombóc reform változata. A fahéj és az alma tökéletes párosa nemcsak pitetölteékeknek kiváló, de gombócban is tökéletesnek bizonyul.
Almacsíkok salátákba
Az almát nemcsak édesen, desszertként lehet kínálni. Tökéletes lehet olyan majonézes salátákba, mint a francia- vagy a Waldorf saláta, de akár egy csirkés salátakeverék alapanyagaként is hasznosítható, amit tortilla lapba tekerve a menüsorunk főételei között kaphat helyt.
Csíkra szeletelt almánk:
https://hushaz.hu/termekek/gyumolcsok/almacsik/
Kockára szeletelt almánk: