A tengerek mennyei eledele, a kagyló
Minden étlapra kell, hogy kerüljön valami igazán különleges fogás, hiszen sokan épp azért látogatnak el az éttermekbe, hogy olyan finomságokat falatozhassanak, amiket a mindennapokban nem, vagy csak nagyon ritkán szoktak. Nem is beszélve az ínyencekről, akik kifejezetten a rendkívüli ízek szerelmesei.
Ha különlegességekről van szó, akkor a kagyló lehet az egyik legjobb választás. Nem mindennapi fogás, mégsem annyira szokatlan, mint például a békacomb, amitől sokan idegenkednek.
Milyen kagyló mellett döntsön?
Rengeteg kagylófajta elérhető a piacon. A kék kagyló az egyik legkönnyebben beszerezhető kagylófajták közé tartozik, de hozzájuthat a fésűkagylóhoz, azaz más néven a Szent Jakab kagylóhoz is. Ezek nem olyan hétköznapiak, mint az osztriga, beszerzésük mégis könnyen megoldható.
Hogyan készítse el a kagylót?
A kagylót rendszerint vajon párolják, levesekbe vagy szószokba keverik. A legfinomabb egy kis zöldséggel, fehérborral, fokhagymával, petrezselyemmel kínálva, de tökéletesen illenek hozzá a paradicsomos szószok is. A kagylóból készülhet akár saláta is, de mennyei eledel lehet akár úgy is, ha csak simán kenyérrel kínálja. Ha pedig a belga trendet követné, kínáljon a kagylóhoz egy kis sült krumplit.
A kagyló elkészítése rendkívül gyors, hiszen szinte pillanatok alatt megfő. A héjas változata elronthatatlan, ugyanis, ahogy szétnyílnak a héjak, a kagyló el is készült, lehet is tálalni őket. Fontos, ha kagylóhéjjal együtt kínálja a húst, mindig adjon hozzá egy tál citromos melegvizet, hogy a vendégek az ujjaikat leöblíthessék.
Amennyiben csak a kagylóhússal dolgozik, kicsit nehezebb a dolga, hiszen nincs ilyen egyértelmű jel, ami arra utal, hogy az étel fogyasztható. Viszont ha ebben az esetben is figyel arra, hogy néhány percnél tovább ne főzze a kagylót, nem lehet gond.
A Húsház széles termékkínálatára a különleges alapanyagok beszerzésében is számíthat!