HÍREINK

A nyári hangulat felelőse: A hamburger

Ha nyár, akkor…

Bármivel is fejezted be a mondatot, egy dolog biztos: Nem múlhat el úgy nyár, hogy legalább egyszer ne gyűlt volna össze a család és a barátok egy jó hangulatú hamburgerezésre.

És, ha már kellemes idő, fantasztikus légkör, akkor a környezetnek is adjuk meg a módját. Ez pedig azt jelenti: Irány a kert. Hiszen a kint töltött idő csak még inkább hozzájárul a hangulathoz.

Ezért most hoztunk Neked egy finom hamburger receptet, amellyel megkoronázhatod az együtt töltött időt szeretteiddel. Fontos, az udvar miatt, grillrácsokon készül az utánozhatatlan húspogácsa.

Füstös, grillezett húspogácsa: nagyon szaftos lesz a fűszeres hús

Grillen sütve minden finomabb: a füstös aroma különösen jól áll a húsoknak, a hamburgert pedig sokkal magasabb szintre emeli.

Mi sem jobb egy finom hamburgernél, hát még akkor, ha házilag készíted! A fűszeres húspogácsa a hamburger lelke, grillszezonban érdemes a rácson sütni. Grillen készítve füstös plusz ízt kap, sokkal finomabb lesz, kívül szépen megpirul, belül viszont szaftos marad.

A húspogácsa sima só, bors fűszerezéssel is isteni, de érdemes fokhagymaport, füstölt paprikát is keverni bele, a Worcestershire-szósz pedig a köbre emeli. Utóbbi önmagában is sós, így óvatosan adagold a sót a húshoz.

A húspogácsákat 4-6 percig süsd attól függően, közepesen vagy teljesen átsült végeredményre vágysz. Ha előbbi, akkor kb. 2-2 percet adj neki oldalanként, utóbbi esetben viszont inkább 3-3 percet szánj rá.

Akkor se búslakodj, ha nincs időd, vagy nem bajlódnál a gyúrással. Szerencsére a Húsház kínálatában többféle fagyasztott húspogácsát is találsz. Készresütött, classic, BBQ és prémium marha húspogácsák is lapulnak polcainkon.

Foszlós, édeskés hamburgerbuci házilag

Ha mindent magad készítenél akkor a bucival is megpróbálkozhatsz.

2 ek. porélesztőt, 2,5 dl langyos vizet és 5 dkg cukrot keverj össze egy tálban, majd tedd félre 10 percre.

Egy nagy tálban keverj össze 42 dkg lisztet és 1 tk. sót. Áss a közepébe egy mélyedést, üss oda 1 db tojást, önts oda 0,8 dl olajat és a felfutott élesztőt. Kezd el dagasztani a tésztát, ha nagyon ragacsos, adj még hozzá lisztet. Addig dagaszd, míg szép, egynemű, rugalmas tésztává nem áll össze.

A tésztát oszd 8 egyforma részre és formázz belőlük labdát.

A sütőt melegítsd elő 220 fokra. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Helyezd rá a bucikat, fedd le konyharuhával, majd hagyd állni 10 percig.

A tojássárgáját keverd össze a vízzel, kend le vele a bucik tetejét. Szórd meg őket szezámmaggal.

Told őket a sütőbe 8-12 percre, míg arany barnák és pufik nem lesznek.

A zsemle akkor az igazi, ha foszlós, picit édeskés, levegős, és a tetejét szezámmag borítja.

Ha azonban eszed ágában sincs még ezzel is időzni, akkor választékunkban most sem fogsz csalódni, hiszen hamburger buci és briós stílusú hamburger zsemle is vár.

A legjobb hamburgerszósz percek alatt

Ez a szósz az egyik legjobb, amit házilag is elkészíthetsz: lágy, krémes, kissé pikáns, és bármilyen hamburgerhez tökéletes!

Ezzel a pikáns és krémes hamburgerszósszal garantált a siker: 5 percen belül elkészül, és a hamburger mellett más szendvicshez, tacóhoz vagy burritóhoz is felhasználhatod. Emellett mártogatósként sem utolsó, hiszen friss vagy sült zöldség, krumpli vagy chips mellé is isteni.

Egyszerű hozzávalókból készül – az egyetlen különlegesnek számító a pikáns Sriracha szósz, ettől lesz igazán ütős a keverék. Ha nem sikerül beszerezni, akkor ketchuppal is helyettesítheted. Ebben az esetben viszont ne felejts el kevés chilit is hozzáadni.

Hozzávalók listája 4 személyre:

  • 3 ek. majonéz
  • 1 ek. Sriracha szósz
  • 1 tk. mustár
  • 1 tk. citromlé
  • fél fej lila hagyma lereszelve vagy nagyon apróra vágva
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • cukor ízlés szerint

Összedobni pedig pofonegyszerű.

Egy kis tálkában keverj össze minden hozzávalót. És voilá – kész is!

Akár azonnal is fogyasztható, de a legjobb, ha néhány órát a hűtőben pihen, hiszen úgy állnak össze igazán az ízek.

De persze erre is akad megoldásunk, csak kattints ide.

Végül, de nem utolsó sorban pedig a vegák sem maradnak éhen, hiszen rengeteg variáció létezik már, amelyekkel ők is átélhetik a hamburger nyújtotta élményt. Például készíthetsz pogácsát csicseriborsóból, lencséből vagy, ha merész vagy, akár céklából is.

Ígérjük nemsokára ilyen receptekkel is érkezünk. De addig is nézz körül webshopunkban és szerezz be mindent a kerti partira!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink