HÍREINK

3 mennyei fagyi, amiknek senki nem képes ellenállni

Nincs nyár fagylalt nélkül! A gond csak az, hogy sokan az egészség jegyében elzárkóznak a jéghideg finomságtól. Kínáljon hát házifagyit vendégeinek, valódi gyümölcsökből, természetes alapanyagokból.

Miként álljon neki? Hoztunk három villámgyorsan elkészíthető, szuper receptet!

Áfonyás fagyi

Hozzávalók: 

 Elkészítés: 

A hozzávalókat turmixgépben vagy botmixerrel keverjük össze és öntsük jégkrém-formákba.

A keveréket minimum 3-4 órára tegyük a mélyhűtőbe, majd kínálhatjuk is. A fagyi tetejére bátran önthetünk egy kis áfonyaszószt is.

Ez az alapanyag mennyiség nagyjából 12 kisebb méretű fagyi elkészítéséhez lehet elegendő.

Epres fagyi

 Hozzávalók: 

 Elkészítés:

Az epret turmix- vagy aprítógépben pürésítsük, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot is. Néhány perc alatt dolgozzuk krémes állagúra a hozzávalókat. A keveréket tegyük egy légmentesen záródó dobozba, majd helyezzük a fagyasztóba.

Legalább hat órán keresztül hagyjuk a mélyhűtőben, de az csak még jobb, ha egy egész éjszakán át pihen a hidegben. Javasolt a masszát egyszer-kétszer átkeverni a fagyasztás közben.

Tálalás előtt 15-20 perccel vegyük ki a fagyasztóból, hogy könnyebb legyen az adagolása. A díszítéshez jól jöhet egy kis habtejszín.

Erdei gyümölcsös fagyi

Hozzávalók:

 30 dkg erdei gyümölcs

 

Elkészítés:

 A joghurtot és a mézet jól összekeverjük, majd hozzáadunk 20 dkg erdei gyümölcsöt. Botmixerrel összedolgozzuk az alapanyagokat. A tejszínt a keverékhez adjuk, majd a masszát kb. egy órára a fagyasztóba tesszük.

A keveréket kívülről befelé haladva jól átkeverjük egy villával, majd visszatesszük a fagyasztóba egy fél órára. Újra átkeverjük, és minimum 3 óra alatt készre fagyasztjuk.

A fagyit tálalás előtt negyed órával áttesszük a hűtőtérbe, majd fagylaltkanállal adagoljuk. Remekül passzol hozzá a csokoládé öntet.

A Húsház sokszínű kínálatára a nyári szezonban is számíthat! →

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink