3 mennyei fagyi, amiknek senki nem képes ellenállni
Nincs nyár fagylalt nélkül! A gond csak az, hogy sokan az egészség jegyében elzárkóznak a jéghideg finomságtól. Kínáljon hát házifagyit vendégeinek, valódi gyümölcsökből, természetes alapanyagokból.
Miként álljon neki? Hoztunk három villámgyorsan elkészíthető, szuper receptet!
Áfonyás fagyi
Hozzávalók:
Elkészítés:
A hozzávalókat turmixgépben vagy botmixerrel keverjük össze és öntsük jégkrém-formákba.
A keveréket minimum 3-4 órára tegyük a mélyhűtőbe, majd kínálhatjuk is. A fagyi tetejére bátran önthetünk egy kis áfonyaszószt is.
Ez az alapanyag mennyiség nagyjából 12 kisebb méretű fagyi elkészítéséhez lehet elegendő.
Epres fagyi
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az epret turmix- vagy aprítógépben pürésítsük, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot is. Néhány perc alatt dolgozzuk krémes állagúra a hozzávalókat. A keveréket tegyük egy légmentesen záródó dobozba, majd helyezzük a fagyasztóba.
Legalább hat órán keresztül hagyjuk a mélyhűtőben, de az csak még jobb, ha egy egész éjszakán át pihen a hidegben. Javasolt a masszát egyszer-kétszer átkeverni a fagyasztás közben.
Tálalás előtt 15-20 perccel vegyük ki a fagyasztóból, hogy könnyebb legyen az adagolása. A díszítéshez jól jöhet egy kis habtejszín.
Erdei gyümölcsös fagyi
Hozzávalók:
30 dkg erdei gyümölcs
- 40 dkg joghurt
- 6 dkg méz
- 3 dl habtejszín
Elkészítés:
A joghurtot és a mézet jól összekeverjük, majd hozzáadunk 20 dkg erdei gyümölcsöt. Botmixerrel összedolgozzuk az alapanyagokat. A tejszínt a keverékhez adjuk, majd a masszát kb. egy órára a fagyasztóba tesszük.
A keveréket kívülről befelé haladva jól átkeverjük egy villával, majd visszatesszük a fagyasztóba egy fél órára. Újra átkeverjük, és minimum 3 óra alatt készre fagyasztjuk.
A fagyit tálalás előtt negyed órával áttesszük a hűtőtérbe, majd fagylaltkanállal adagoljuk. Remekül passzol hozzá a csokoládé öntet.
A Húsház sokszínű kínálatára a nyári szezonban is számíthat! →