HÍREINK

Téli húsételek, amelyek felmelegítik a lelked

Odakint még javában tombol az az időjárás, amelyet csak úgy jellemeznénk: Nem akarunk kimozdulni a meleg takaró alól.

A didergető, hideg tél végének még nyoma sincs, ami azt jelenti: Nincs is jobb, mint egy tál forró, illatos étel, amely nemcsak a testet, de a lelket is felmelegíti. A téli húsételek éppen erre valók: tartalmasak, gazdagok, és éppen annyi szeretettel készülnek, hogy már az első falattól érezzük az otthon melegét.

Ebben a blogcikkben összegyűjtöttük azokat a klasszikus téli húsételeket, amelyeket érdemes kipróbálnod – mindezt a Húsház kiváló minőségű alapanyagaival készítheted el.

Klasszikus magyar húsleves – a téli napok elmaradhatatlan kísérője

Nincs is tél igazi húsleves nélkül. Ez az étel nemcsak a családi asztalok egyik legismertebb szereplője, hanem igazi gyógyír a hideg napokra. A tökéletes húsleves titka a minőségi alapanyagokban rejlik.

Hozzávalók:

Elkészítés:

1, A marhahúst hideg vízben tedd fel főni, és lassú tűzön forrald fel, majd szedd le a habot róla.

2, Add hozzá a megtisztított zöldségeket és a fűszereket.

3, Lassú tűzön, fedő alatt főzd legalább 2-3 órán keresztül, hogy minden íz kioldódjon.

4, Szűrd le a levest, a zöldségeket és a húst külön tálalhatod.

5, A tésztát külön főzd meg, majd forrón kínáld a húslevessel.

Tipp: A Húsház marhahúsai garantáltan frissek és ellenőrzött forrásból származnak, így a leves alapja biztosan zamatos lesz. Főzd lassú tűzön, hogy minden íz és aroma kiteljesedhessen. Válaszd húsleves zöldségkeverékünket, amelyben minden szükséges zöldséget egyben megtalálsz.

Pörkölt – a magyar konyha szíve-lelke

A pörkölt az a fogás, amelyet télen még jobban értékelünk. Egy tál gőzölgő marhapörkölt nokedlivel vagy friss kenyérrel a legkisebb fagyot is elfeledteti.

Hozzávalók:

Elkészítés:

1, A vöröshagymát apróra vágva dinszteld meg kevés zsiradékon.

2, Add hozzá a kockára vágott marhahúst, és pirítsd fehéredésig.

3, Szórd meg pirospaprikával, majd önts rá egy kevés vizet.

4, Add hozzá a feldarabolt paprikát és paradicsomot, majd fűszerezd.

5, Lassú tűzön, gyakori keverés mellett főzd puhára (2-3 óra).

6, Tálald nokedlivel vagy friss kenyérrel.

Tipp: A pörkölt készítésekor a lassú főzés kulcsfontosságú. A Húsház marhalábszára tökéletes választás, mert mély ízeivel gazdagítja az ételt. Adj hozzá egy kevés vörösbort a végén, hogy még selymesebb legyen az állaga.

Rakott krumpli kolbásszal – a hétköznapok kedvence

A rakott krumpli egy igazán egyszerű, mégis ellenállhatatlan fogás, amely tökéletes vacsora egy hideg téli estén.

Hozzávalók:

Elkészítés:

1, A burgonyát héjában főzd meg, majd hámozd meg és szeleteld fel.

2, A kolbászt és a főtt tojást karikázd fel.

3, Vajazd ki a tepsit, majd rétegezd bele a burgonyát, a kolbászt és a tojást.

4, Minden réteget locsolj meg tejföllel, majd a tetejét is fedd be tejföllel.

5, 180 °C-on süsd aranybarnára (kb. 30-40 perc).

Tipp: A Húsház kolbászai kifejezetten magas minőségűek és intenzív ízűek, így garantáltan feldobják a rakott krumplit. Használj vastag szeleteket, hogy a kolbász domináljon az ételben.

Töltött káposzta – az ünnepek sztárja

A töltött káposzta szinte minden magyar családban az ünnepi asztal része. De nem kell megvárni a karácsonyt, hogy elkészítsd!

Hozzávalók:

Elkészítés:

1, A darált húst keverd össze a megmosott rizzsel, az apróra vágott hagymával és a fűszerekkel.

2, A tölteléket oszd el a káposztalevelekbe, majd tekerd fel.

3, Egy nagy fazék aljára tegyél savanyú káposztát, majd helyezd rá a töltött leveleket.

4, Rétegezd, amíg elfogynak az alapanyagok, majd önts rá annyi vizet, hogy ellepje.

5, Lassú tűzön főzd 2-3 órán át.

Tipp: A Húsház darált húsai garantáltan frissen érkeznek hozzád, ami rendkívül fontos a töltött káposztában. Adj hozzá egy kevés füstölt húsdarabot a főzéshez, hogy még gazdagabb legyen az ízvilág.

Vadas marha zsemlegombóccal – egy kis úri finomság

A vadas egy olyan klasszikus, amely eleganciájával mégis közvetlenségével nyűgözi le a családot.

Hozzávalók:

Elkészítés:

1, A marhahúst nagyobb darabokban főzd puhára sós vízben a zöldségekkel együtt.

2, A főtt zöldségeket turmixold össze tejföllel, mustárral és cukorral, majd a főzőlével hígítsd a szószt.

3, A zsemléket áztasd tejbe, nyomkodd ki, keverd össze tojással és liszttel, majd formázz belőle gombócokat.

4, Forró vízben főzd ki a gombócokat, és tálald a hússal és a szósszal.

Tipp: A Húsház marhalapockája rendkívül porhanyós, ami tökéletessé teszi ezt az ételt. A vadas szósz titka a zöldségek lassú párolása és alapos turmixolása.

Csirkepaprikás galuskával – egy megunhatatlan klasszikus

Ez a fogás a magyar konyha igazi kincsestárának része, amelyet bármikor örömmel fogyasztunk.

Hozzávalók:

  • 1 egész Húsház csirke  (darabolva, comb és mell is mehet bele),
  • 1 nagy fej hagyma,
  • 1 paprika, 1 paradicsom,
  • 200 ml tejföl, 1 evőkanál liszt,
  • 300 g liszt, 2 tojás, víz (galuskához),
  • Annyi őrölt pirospaprika, amennyit nem sajnálsz.

Elkészítés:

1, A hagymát apróra vágva pirítsd meg, majd add hozzá a feldarabolt csirkét.

2, Szórd meg pirospaprikával, add hozzá a paradicsomot és paprikát, majd önts alá vizet.

3, Lassú tűzön főzd puhára a csirkét.

4, A tejfölt keverd ki liszttel, majd sűrítsd vele a szaftot.

5, A galuskához keverd össze a lisztet, tojást és vizet, majd szaggasd forró vízbe. Főzd készre, és tálald a csirkepaprikással.

Tipp: A nem bolti csirke garantáltan frissebb ízű, mint a bolti csirkék, és a Húsház éppen ezt kínálja. Keverj a tejfölbe egy kanál pirospaprikát, hogy még ízesebb legyen a szósz.
A téli húsételek nemcsak az étvágyunkat, hanem a szívünket is melengetik. A Húsház termékei garantáltan segítenek abban, hogy minden fogás a lehető legjobb minőségű legyen. Válogass a kiváló alapanyagok közül, és élvezd a téli ízeket minden falatban!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink