Szenzációs kézműves fagylaltok a melegebb napokra
Az egyre égetőbb napsugarak a legtöbbek számára egyet jelentenek: itt a fagyi szezon!
A csöpögős finomságok rengetegében el lehet kalandozni, de ha valaki igazán felejthetetlen ízélményre vágyik, garantáltan egy kézműves fagyi mellett teszi le a voksát.
Nézzünk három mennyei gyümölcsös jégkrém receptet, amelyeknek egyetlen vendég sem tud majd ellenállni!
Málna fagylalt
Hozzávalók:
- 300 g málna
- 250 g cukor
- kevés citromlé
- 2 db tojás
- 500 ml habtejszín
- 250 ml tej
Elkészítés:
A málnára ráöntünk 150 g cukrot, rálocsoljuk a citromlevet, összekeverjük és két órára hűtőbe tesszük. Közben félóránként kivesszük és átkeverjük.
Két óra elteltével a tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a maradék cukrot, majd beleöntjük a tejszínt, a tejet és végül a málnát.
Innentől már több dolgunk nincs a finomsággal. Öntsük bele a masszát a fagyigépbe, majd hagyjuk, hogy az elvégezze a dolgát.
Ribizli fagylalt
Hozzávalók:
Elkészítés:
A cukorból és a vízből szirupot főzünk.
A ribizlit egy szitán áttörjük, összekeverjük a kissé lehűtött cukorsziruppal, hozzáadjuk a tejfölt és az áfonyaszirupot. Ha minden alapanyagot hozzáadtunk, turmixoljuk át kissé.
Körülbelül egy literes műanyag dobozba öntjük a masszát, majd amint elkezd fagyni, kb. óránként átkeverjük egy botmixerrel. Legalább négy alkalommal. De fagyigépben is elkészíthetjük.
Áfonya fagylalt
Hozzávalók:
- 300 g áfonya
- 200 g cukor
- 200 ml tej
- 1 ek. tejföl
- 300 ml habtejszín
- 2 tojás fehérje
Elkészítés:
Az áfonyát pépesítjük és hozzáadjuk a cukrot. Kis lángon 5 percig főzzük, de még mielőtt elkezdene forrni levesszük a tűzről, majd lehűtjük.
A tojások fehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a habtejszínt, a tejfölt és a lehűtött áfonyát.
A masszát műanyag edényekbe öntjük, majd mélyhűtőbe tesszük három órára. Félóránként kavarjuk át, hogy egyenletesen fagyjon meg.
Jó fagyi készítést kívánunk!