HÍREINK

Reggelizz királyi módra

Van valami varázslatos a nyári reggelekben. Azokban a bizonyos lassú reggelekben, amikor szabadságon vagy, nem sietsz sehova és ráérsz nyugodtan megreggelizni. Amikor nem csörög az óra hajnalban, amikor nem kell kapkodva bekapni egy falatot indulás előtt, amikor még a levegő is más. A reggeli napsütés ilyenkor már hívogat ki a kertbe, a teraszra, az erkélyre. És ha már úgyis kiülünk, miért ne tehetnénk ezt egy finom, lustálkodós reggelivel?

A nyári brunch nemcsak arról szól, hogy mit eszünk, hanem arról is, hogyan. Lassabban, kényelmesebben, örömmel. És ehhez nem is kell sok: csak egy kényelmes hely, egy csésze kávé vagy tea, és néhány jól kiválasztott alapanyag. Sőt, az sem baj, ha nincs kedvünk nagy sütés-főzéshez – elég, ha a fagyasztónk jól van feltöltve.

Brunch-élmény a fagyasztóból – gyors, mégis különleges

Ha azt mondjuk: fagyasztott ételek, sokaknak még mindig a kompromisszum jut eszébe. Pedig pont az ellenkezője igaz – legalábbis akkor, ha jól választunk. A Húsháznál például rengeteg olyan fagyasztott finomságot találunk, amik tökéletesen passzolnak egy nyári reggelihez vagy brunchhoz: gyorsan elkészülnek, finomak, és még jól is mutatnak a terített asztalon.

Nézzünk is pár ötletet!

Mini péksütik, pogácsák, croissant-ok – a reggelik sztárjai

Egy klasszikus francia reggeli elengedhetetlen kelléke a vajas croissant, de miért is ne teremhetne ez meg nálunk is, otthon, pár perc alatt? A fagyasztott, elősütött változatokat csak bedobjuk a sütőbe, és perceken belül omlós, friss illat lengi be a konyhát.

Ugyanez igaz a sajtos pogácsára, túrós batyura, kakaós csigára – ha vendégeket várunk, vagy csak egy kis „reggeli luxusra” vágyunk, ezek a legjobbak. Kívül ropogós, belül puha és nincs velük semmi macera.

Sós falatok, sajtos tekercsek, minipizzák – brunchra tervezve

Aki inkább a sósat szereti, annak is van miből válogatni. A Húsház fagyasztott kínálatában sok olyan sós süti, tésztás falatka található, amik pillanatok alatt feldobják a reggelit. Ilyenek például a sajtos rudacskák, minipizzák, vagy leveles tésztás finomságok.

Ezekből összeállíthatunk akár egy egész brunch tálat is: egy kis sütemény, mellé friss zöldségek, sajt, joghurt, és kész is az asztal, ami egy bécsi kávézóban is megállná a helyét.

Fagyasztott gyümölcsök – a legjobb nyári reggeli alap

A reggeli másik kihagyhatatlan szereplője a gyümölcs, ami a nyári hőségben még inkább jólesik. A fagyasztott erdei gyümölcs keverékek, mangó, málna vagy eper kiválóan használhatók smoothie-hoz, joghurtba keverve, vagy akár zabkására szórva.

Ha pedig valami igazán frissítőt szeretnénk, készíthetünk belőlük gyümölcstálat mentalevéllel, egy kis citromlével meglocsolva, és máris kész a reggeli „desszert”.

Tippek a kiülős reggelihez

  • Készülj elő este: vedd ki a fagyasztóból, amit reggelire szeretnél, reggel pedig csak megsütöd, felvágod vagy kiteszed az asztalra.
  • Gondolkodj színekben: a sokféle gyümölcs, zöldség, pékáru nemcsak finom, hanem szemet gyönyörködtető is.
  • Használj szép tálakat, vágódeszkát: egy kis tálalás, és máris Instagram-kompatibilis a reggelid.
  • Kapcsolj ki minden mást: telefon némán, csak Ti és a reggeli – na meg a madárcsicsergés.

Összegzés: nem kell étterem, ha van egy jó fagyasztód

Egy kiülős, lassú reggelihez nem kell sok minden, csak egy kis figyelem, jó alapanyagok, és a hangulat, amit Te teremtesz meg. A Húsház kínálata segít abban, hogy mindig legyen otthon valami, amit gyorsan és stílusosan az asztalra tehetsz.

Legyen szó édes vagy sós, egyszerű vagy különleges reggeliről, egy biztos: a nyár a legjobb időszak arra, hogy megadd a módját a napkezdésnek.

És ha legközelebb kinyitod a fagyasztót, gondolj arra: lehet, hogy ott lapul a következő tökéletes brunch-élmény.

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 20 510 2391
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink