Itt a nyár, jöhetnek a gyümölcslevesek!
Frissítő nyári finomság, ami egyszerűen és gyorsan elkészíthető – mi lehetne ez más, mint egy mennyei gyümölcsleves. Itt az ideje, hogy a kínálat illeszkedjen az időjáráshoz, álljon elő a legfinomabb gyümölcsös különlegességekkel. Ehhez hoztunk most mi egy kis segítséget, három kihagyhatatlan receptet.
Meggyleves
Hozzávalók:
- 60 dkg magozott meggy
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál finomliszt
- 2,5 dl tejföl
Elkészítés:
A meggyet a cukorral és a vaníliás cukorral átpároljuk, nagyjából 5 perc alatt, majd 1,5 liter vízzel felöntjük és kb. 15-20 percig főzzük.
A lisztet 1 dl vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt és vízzel vagy a meggyleves levével egy kicsit hígítjuk. Végül folyamatos kevergetés mellett a leveshez adjuk.
Addig főzzük, míg a leves be nem sűrűsödik.
Málnaleves
Hozzávalók:
- 40 dkg málna
- 2 ek cukor
- 4 dl tej
- 2 dl habtejszín
Elkészítés:
A hozzávalókat öntsük bele a turmixgépbe, majd dolgozzuk össze őket. Ezután szűrjük le, hogy a magokkal ne kelljen később bajlódni. A levest néhány egész málnaszemmel díszítsük.
Eperleves
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az epreket szeleteljük fel, majd a fele adagot tegyük félre. A másik feléhez adjuk hozzá a tejet és turmixoljuk össze. Keverjük hozzá a tejfölt, ízlés szerint cukrot, majd tegyük bele az eperdarabokat.
A gyümölcslevesek hozzávalóit keresse a Húsház kínálatában!