HÍREINK

Húsos ételek az elfoglalt hétköznapokra

A hétköznapok sokszor tele vannak teendőkkel, és gyakran nehéz időt találni arra, hogy egy kiadós és finom ételt készítsünk. Ha szereted a húsos ételeket, de nincs sok időd, az alábbi receptek segítenek, hogy ne állj órákig a konyhában, mégis valami igazán ínycsiklandót készíts.

Krémes csirkemell serpenyőben

Ez a recept tökéletes választás, ha valami gyors és ízletes fogásra vágysz. Mindössze néhány hozzávalóra lesz szükséged:

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A csirkemellet vágd vékony szeletekre, majd forró serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd aranybarnára mindkét oldalát.
  2. Add hozzá a zúzott fokhagymát, majd öntsd rá a tejszínt és keverd bele a mustárt.
  3. Ízesítsd sóval és borssal, majd fedő alatt főzd még 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

Tálald friss kenyérrel vagy párolt rizzsel, és már kész is a villámgyors vacsora!

Pikáns chilis marhahús

Egy kis csípős íz mindig feldobja a napot! Ez a recept nemcsak gyors, hanem igazán laktató is.

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Forrósítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd pirítsd meg rajta az aprított hagymát.
  2. Add hozzá a darált marhahúst, és pirítsd, amíg barnára sül.
  3. Keverd bele a hámozott paradicsomot, a vörösbabot és a csiliport. Ízesítsd sóval és borssal.
  4. Főzd közepes lángon 10 percig, hogy a szósz kissé besűrűsödjön.

Tortillával vagy friss salátával tálalva remek választás!

Mézes-mustáros sertésszelet

Egy kis édes-savanyú íz tökéletes harmóniát teremt ebben az egyszerű receptben.

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Keverd össze a mézet, a mustárt és a szójaszószt egy kis tálban.
  2. A sertésszeleteket sózd, borsozd, majd egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat süsd aranybarnára.
  3. Öntsd rá a mézes-mustáros szószt, és pirítsd még pár percig, hogy a hús átvegye az ízeket.

Friss burgonyapürével vagy grillezett zöldségekkel igazán fenséges!

Gombás csirkés tészta

Ez a recept egy igazán gyors egytálétel, amely garantáltan mindenkit lenyűgöz.

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Főzd meg a tésztát sós, forrásban lévő vízben, majd szűrd le.
  2. A csirkemellet vágd kisebb darabokra, és pirítsd meg forró serpenyőben olívaolajon.
  3. Add hozzá a gombát és a zúzott fokhagymát, majd párold néhány percig.
  4. Öntsd rá a tejszínt, ízesítsd sóval és borssal, majd forrald össze.
  5. Forgasd bele a kifőtt tésztát, és szórd meg reszelt parmezánnal.

Ez a fogás ideális, ha valami laktató, mégis gyors ételre van szükséged.

Ezek az egyszerű receptek megmutatják, hogy egy elfoglalt hétköznap sem akadályai annak, hogy finom és tápláló ételeket készíts. Próbáld ki őket, és élvezd a főzés örömét akkor is, ha éppen kevesebb időd akad főzni! A hozzávalókat pedig szerezd be a Húsháztól!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 20 510 2391
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink