
Grillt melegíteni ér! – Így hozd ki a legtöbbet a tavaszi sütögetésekből
Van valami varázslatos abban, amikor a jó idő végre bekopogtat, és mi az első napsugarakkal máris a kert felé vesszük az irányt. Ilyenkor nemcsak a fű zöldül ki és a madarak kezdenek dalba, hanem a grillsütők is új életre kelnek. Mert a tavasz bizony a grillezés évszaka – és ha már itt van, illik is méltóképp megünnepelni!
A jó grillélményhez azonban nem csak egy tűzrakó hely kell meg egy csipetnyi lelkesedés. Hanem minőségi alapanyag, finom pác, praktikus megoldások… meg persze egy jó társaság sem árt. Mi a Húsháznál abban hiszünk: a grillezésnek nem kell komplikáltnak lennie. Elég, ha van a fagyasztóban pár jól kiválasztott húsféle, amit bármikor előkaphatsz – a többi feladat pedig már a parázsé.
Kerti partik, hétvégi lazulások, spontán sütések
Sokszor épp az a legjobb grillezés, amit nem is terveztél napokkal előre. Egy spontán meghívás, egy hirtelen jött jó idő, egy „Gyere át, sütünk valamit!” telefon, és már izzik is a grill. Ehhez viszont nem árt, ha mindig van kéznél egy kis tarja, comb, csirkeszárny vagy grillkolbász. És itt jön képbe a fagyasztott hús ereje!
A Húsház kínálatában olyan klasszikusokat találsz, amik mindig jól jönnek egy kerti sütéshez:
- Sertéstarja szeletelve – a grill koronázatlan királya
- Csirkemell vagy comb – szaftos és fűszerezhető
- Grillkolbász – ropogósra sütve kívül-belül ízbomba
- Fasírtgolyók – pálcikára húzva, gyerekek kedvence
Ezeket előző este kiveszed a fagyasztóból, másnap reggel bepácolod, délután pedig már sülhetnek is a rácson. Vagy, ha aznap jön a grillparty ötlete és nincs időd pácolni, akkor egy kis só-bors kombóval is igazán ízletesek lesznek, hiszen a grillezés majd teszi a dolgát.
A jó pác már fél siker
Ha igazán emlékezetessé tennéd a grillmenüt, játssz bátran az ízekkel! Egy házi pác nemcsak még ízletesebbé, hanem porhanyósabbá is teszi a húst – a siker pedig garantált. Íme három egyszerű, de ütős kombináció:
- Mézes-mustáros pác
Tökéletes tarjához vagy combhoz. Egy evőkanál méz, egy evőkanál mustár, kis olaj, só, bors, fokhagyma – és már kész is.
- Joghurtos-citromos pác
Csirkemellhez mennyei! Natúr joghurt, citromlé, reszelt fokhagyma, pici koriander – így lesz lágy, krémes, fűszeres.
- Fokhagymás-rozmaringos olívaolaj
Az örök klasszikus. Egyszerű, de nagyszerű, ami minden húshoz megy, akár zöldségekre is csepegtetheted.
Ne csak a húsra gondolj
A grillezés nemcsak a húsról szól – a köretek, szószok és saláták is hozzátesznek az élményhez. Ha nem akarsz sokat pepecselni, csak dobj fel pár szelet cukkinit, paprikát vagy padlizsánt a rácsra egy kis olívaolajjal, sóval. Vagy készíts egy gyors kuszkuszsalátát zöldségekkel – könnyű, friss, és tökéletesen passzol a grillezett húsokhoz.
És ne feledd a szószokat sem! Egy házi fokhagymás tejföl, egy kis ajvár, mézes mustáros szósz, mézes BBQ, vagy egy kis csípős szósz remekül kiegészíti a sült ízeket.
Elő a grillsütővel, irány a kert!
A tavasz tökéletes időszak arra, hogy újra felfedezd a grillezés örömét. Egy kis előkészülettel és a megfelelő alapanyagokkal máris felejthetetlen étkezéseket varázsolhatsz a kert közepére.
A Húsház fagyasztott húsaival pedig nem kell kapkodni, boltba szaladgálni vagy az utolsó percben kompromisszumot kötni. Csak kiválasztod, amit szeretsz, beteszed a fagyasztóba, és amikor eljön az ideje… grillre vele.
Szerezd be a kedvenceidet most, és grillezz úgy, mintha nyár lenne! Mert itt van minden jó, ami a rácsra való.
Sütésre fel!