HÍREINK

Gőzölgő jókedv a kert végében – Bográcsba vele!

Van valami egészen különleges hangulata annak, amikor a bogrács alatt ropog a tűz, körülötte emberek beszélgetnek, nevetnek, és a levegőben ott kering a készülő étel ismerős, finom illata. A bográcsozás nemcsak főzés, hanem egy életérzés. Egy program. Egy élmény.

És ami a legjobb benne: egyszerre szól a hagyományról és a lazulásról. Nincsenek kifinomult tányérok, se mesteri tálalás. Csak egy hatalmas adag étel, ami közösen készül, közösen fogy és közben mindenki jól érzi magát.

Tavaszi szezonnyitó a bogrács körül

Amint megjön a jó idő, előkerülnek a kerti székek, a rozsdásan is szerethető állványok, a faforgácsos tűzifa, és persze a jól bevált bogrács, ami már generációk óta főzi a legjobb paprikásokat, pörkölteket és gulyásokat.

Nem kell túlbonyolítani: egy hétvégi családi ebéd vagy baráti délután tökéletes alkalom arra, hogy feldobjuk a tavaszt egy jó kis bográcsos főzéssel. A recept lehet egyszerű, de az alapanyag legyen jó minőségű – és ez az, amiben mi igazán tudunk segíteni.

Mit főzzünk bográcsban?

Bár a klasszikus marhapörkölt verhetetlen, a bogrács sokkal többre képes. Íme néhány kedvenc, amit érdemes kipróbálni (vagy újra felfedezni):

Marhapörkölt galuskával – Az örök kedvenc. A Húsháznál beszerezhető marhalábszár vagy nyak szaftosra főzve, vörösborral, hagymával, pirospaprikával: klasszikus, ami mindig beválik.

Sertéstarjás lecsó – Egyszerre laktató és nyárias. Vastagra vágott tarjaszeletek, jóféle kolbásszal és szaftos paprikás-paradicsomos alappal. Kenyérrel mártogatva? Mennyei.

Bográcsgulyás – Szaftos, zöldséges, fűszeres. A Húsház marha- vagy vegyes pörkölt alapanyagaival pillanatok alatt elindítható. Csak egy kis krumpli, répa, kömény és házi csipetke kell mellé.

Betyáros babgulyás – Füstölt csülökkel vagy oldalassal az igazi! A bográcsban órák alatt tökéletesre puhul, és addig van idő beszélgetni, társasozni, kortyolgatni valami finomat.

A bográcsozás nem verseny, hanem öröm

Sokan azt hiszik, a bográcsban főzéshez profi szakács kell. Pedig valójában elég egy kis türelem, pár jó alapanyag, és az, hogy ne kapkodjunk. Ez a műfaj a lassú, közös együttlétről szól.

A Húsháznál olyan húsokat találsz, amik ideálisak bográcsos ételekhez: marhalábszár, sertés lapocka, darált hús, füstölt csülök vagy akár előre szeletelt kolbászok, amikkel nem kell bajlódni.

Tippek, hogy biztos legyen a siker

  • Ne sajnáld az időt a hagymára! Egy jó bográcsos alapja a lassan dinsztelt, karamellizált hagyma – ettől lesz mély és gazdag az íze.
  • Ne kevergesd túl gyakran! A bogrács sajátos mozgása miatt a hús magától is eloszlik, elég csak időnként megkavarni.
  • Használj füstölt alapanyagot! Egy kis füstölt szalonna, kolbász vagy csülök egészen új szintre emeli az ételt.
  • Tartsd melegen, de ne forrald túl! Ha kész az étel, a parazsat kicsit húzd szét, így nem kap le, de melegen tartható órákig.

Közösen jobb

A bográcsozás varázsa nemcsak az ételben van, hanem abban is, ahogyan elkészül. A gyerekek segíthetnek krumplit hámozni, a barátok kevergetnek, valaki mindig ott áll a fakanál mögött, miközben megy a sztorizás.

A Húsház kínálata lehetővé teszi, hogy bármikor spontán vagy tervezetten is neki ugorjatok egy jó kis kerti főzésnek. Csak válaszd ki a kedvenc húsod, dobd fel néhány zöldséggel, fűszerrel – és indulhat a bográcsvarázs.

Nézz körül nálunk, és szerezd be a bográcsba való finomságokat:!

Fogd a fakanalat, gyújts be a tűzrakóba, és főzzetek valami jót, együtt!

Jó étvágyat és jó társaságot kívánunk!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 20 510 2391
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink