HÍREINK

Egy last minute Valentin-napi menü, amivel megmentheted a romantikát

Egy last minute Valentin-napi menü, amivel megmentheted a romantikát

Óh jaj, csak nem megint elfelejtetted a Valentin-napot?

Pánikra szerencsére semmi ok: egy korábbi bejegyzésünkben 3 könnyen elkészíthető sütemény receptet is megosztottunk Veled, ha a csokiba mártott eper helyett valami különlegesebbel lepnéd meg a párodat, viszont…

Amennyiben inkább egy romantikus vacsorával kedveskednél neki, de már nem tudsz helyet foglalni a kedvenc éttermetekbe, mutatunk egy menüt, amit az utolsó pillanatban is gyorsan és egyszerűen összedobhatsz, és amivel biztosan leveszed szerelmedet a lábáról.

Először azonban nézzük meg, honnan is ered a szerelmesek ünnepe:

A Valentin-nap története egészen a 3. századi Róma idejére nyúlik vissza, és a keresztény szent, Valentinus emlékére alakult ki.

A legenda szerint ő volt az a pap, aki titokban házasságokat kötött a katonák számára, mivel a római törvények ezt megtiltották – a tettei miatt azonban a császár börtönbe vetette és halálra ítélte. A történet szerint csodát tett, és meggyógyította a börtönőr vak lányát, majd a kivégzése előtt búcsúüzenetet küldött neki, amit  „A te Valentinod”-ként írt alá.

496-ban I. Geláz pápa február 14-ét a szent emlékére rendelte, így  a Valentin-nap a szerelmesek ünnepévé vált.

Szeretnéd Te is emlékezetessé tenni ezt a napot?

Ha igen, készítsd el a következő receptet a szerelmednek:

Lazacfilé fokhagymás-parmezános krumplipürével és friss salátával

Hozzávalók a lazachoz:

Hozzávalók a krumplipüréhez:

Hozzávalók a salátához:

A lazac elkészítése:

  • Először melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, hogy biztosan megfelelő hőmérsékletre érjen, mire a lazacot beteszed.
  • Eközben egy tálban helyezd el a lazacfiléket, majd öntsd rájuk az olívaolajat és a citromlevet, hogy egy kellemes, frissítő ízt adjanak a halnak.
  • Fűszerezd sóval, frissen őrölt borssal, és adj hozzá egy kis fokhagymaport, hogy még intenzívebb ízt kapjon a hal.
  • Miután mindent alaposan elkevertél, helyezd a filéket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, hogy ne ragadjanak le a sütés alatt.
  • Süsd őket 12-15 percig, vagy amíg a hal húsának közepén egy villa segítségével könnyedén szétesik, és már nem tűnik átlátszónak.
  • Végül, mielőtt tálalnád, szórd meg friss petrezselyemmel vagy bármilyen más friss fűszernövénnyel, hogy még vonzóbbá és ínycsiklandóbbá tedd a fogást.

A krumplipüré elkészítése:

  • A krumplipüré elkészítéséhez a burgonyákat hámozd meg és vágd őket kis kockákra.
  • Tedd őket egy lábasba, öntsd fel vízzel, és főzd őket sós vízben 15-20 percig, amíg teljesen megpuhulnak.
  • Miután a burgonya megfőtt, szűrd le, és tedd vissza a lábasba, hogy még melegen elkezdhesd pürésíteni.
  • Adj hozzá egy kanál vajat és egy kevés tejet, hogy krémes, lágy állagot kapj.
  • Ezután zúzd bele a fokhagymát, amely igazán különleges ízt ad a pürének, és alaposan keverd el, hogy minden egyes falat ízes legyen.
  • Tedd bele a reszelt parmezánt is, majd sózd és borsozd ízlés szerint.
  • Ha szükséges, adj még hozzá tejet, hogy elérd a kívánt krémességet, és hogy a püré még simább legyen.

A saláta elkészítése:

  • A saláta elkészítéséhez először vágd félbe a paradicsomokat, hogy minden falatban ott legyen a friss, lédús íz, majd tedd őket egy tálba.
  • A csemegeuborkát vágd fel vékony szeletekre, és add hozzá a paradicsomhoz, hogy egy kis ropogósságot és frissességet adjon az ételnek.
  • Ezután locsold meg egy evőkanál balzsamecettel és egy evőkanál olívaolajjal, hogy a saláta még ínycsiklandóbb és zamatosabb legyen.
  • Sózd és borsozd ízlés szerint, majd keverd alaposan össze, hogy minden egyes falat ízessé váljon.

Jó étvágyat kívánunk!

Amennyiben kedvet kaptál a főzéshez, szerezd be kínálatunkból a minőségi hozzávalókat, és kápráztasd el szerelmed egy romantikus vacsorával!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 20 510 2391
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink