Az egyre hidegebb napok elhozzák a savanyúságok idejét is
Ahogy közelednek a hűvösebb napok, a friss zöldségeket annál inkább felváltják a savanyúságok. A téli időszakban semmi nem tudja felvenni a versenyt, a finomabbnál finomabb savanyított ropogós csemegékkel. A következőkben bemutatjuk a legízletesebb savanyúságokat, amelyek mindamellett, hogy mennyeiek, vitaminban is gazdagok.
A vastag húsú, fehér almapaprikát a legtöbb helyen kizárólag savanyítás céljából termesztik. Hagyományosan csípős, de az újabb igényeknek megfelelően ma már édes változatban is megtalálható. A paprika csípősségéért felelős kapszaicin fájdalomcsillapító hatású. Jótékony hatásai közé tartozik továbbá, hogy koleszterincsökkentő, serkenti az anyagcserét, illetve szabályozza a vérkeringést is.
A szuperételként is ismert savanyú uborka rengeteg pozitív hatást gyakorol a szervezetre. Ezen kívül a csemege uborka igen gazdag rostokban, így segíti a megfelelő bélmozgást is.
A közép és kelet-európai konyhák egyik legnépszerűbb étele a savanyú káposzta. Köztudott, hogy nagyon egészséges, rengeteg vitamint tartalmaz, tulajdonképpen egy igazi vitaminbomba. Önmagában fogyasztva, illetve főételek mellé is tökéletes választás lehet, de virslivel, kolbásszal vagy szalonnával is jól párosítható. Továbbá kombinálható savanyított, grillezett vagy nyers zöldségekkel is.
A változatosság képviselője a vegyes zöldség mix, amely hazánkban az egyik legfőbb kedvenc. A savanyított zöldségek nemcsak vitamin és ásványi anyag tartalmuk miatt jöhetnek jól, hanem a szénhidrátszegény diétában is jóbarátok lehetnek. Negatív kalóriás tápláléknak számítanak, mivel emésztésük több energiát igényel, mint amit ők maguk adnának. Ha köretként fogyasztjuk, csökkenthetjük a napi szénhidrát bevitelünket.
Ha a téli időszakban is fogyasztói kedvében szeretne járni, a vitaminban gazdag, ropogós savanyúságokat keresse a Húsház kínálatában!