Miért fontos halat enni? Több okot is mondunk rá!
A halászat és a halfogyasztás már az ősidők óta meghatározza az emberi táplálkozást. Talán éppen ezért vitathatatlan az egészségre gyakorolt jótékony hatása is. Manapság a tudatos táplálkozás reneszánszát éljük, egyre fontosabb a mindennapokban, hogy változatosan és egészségesen étkezzünk. Gondolta volna, hogy a rendszeres halfogyasztás 40 %-kal csökkentheti például a koszorúér okozta panaszok és megbetegedések számát?
A halak ugyanis tele vannak vitaminnal, A-, D- és több, vízben oldódó B-vitamint is tartalmaznak.
Emellett az emberi szervezet számára különösen fontos foszfor-, vas, kálium- és kalcium-tartalmuk is nagyon magas, így aki sok halat eszik, jobban felvértezi testi vitalitását a betegségek ellen.
Most több fontos tényt is tudunk Önnek mondani, ami miatt megéri halat enni!
A jól ismert omega-3
Ez a szupererővel rendelkező esszenciális zsírsav azért különösen fontos a szervezetnek, mert önállóan nem képes előállítani. Amiben segít nekünk: agyi működés, szív- és érrendszeri betegségek elkerülése.
A lazacban például rengeteg az omega-3 zsírsav és a Húsház széles halkínálatában több izgalmas lazac terméket is tudunk Önnek ajánlani!
Megerősíti az immunrendszert
A halfogyasztás nagyban hozzájárul ahhoz is, hogy immunrendszerünk optimálisan működjön. Ugyanis a halakban található vitaminok és omega-3 gyulladásgátló és immunitás-erősítő tulajdonságokkal rendelkeznek, így nemcsak a megelőzésben, de a betegségek leküzdésében is nagyban segítenek és támogatják ebben szervezetünket.
Nyáron főszezonja van a halételeknek és mivel ilyenkor az átlagosnál több halat eszünk, így szervezetünk rendkívül megerősödik, ami később, az őszi és téli hónapok alatt is fontos lesz a betegségek elkerülése végett.
Ha változatos hal ételeket szeretne Ön is készíteni, akkor válassza a Húsházat!
Nálunk az ízletes hekktől kezdve, a keszegen át, a harcsáig szinte mindent megtalál!