HÍREINK

Így készítsd el Dracula vacsoráját, ha valami különlegesre “szomjaznak” vendégeid.

Halloweeni lázban égsz, de úgy érzed, hogy már kinőttél a “Csokit vagy csínyt?” kérdéséből?

Amennyiben igen, viszont szeretnéd mégis különlegesebbé tenni a kelta ünnepet, mostani blogcikkünk Neked szól.

Összeállítottuk számodra a vámpírok királyának kedvenc, képzeletbeli menüjét, amivel garantáltan feldobhatod a hangulatot akár beöltözős bulit tartasz, akár csak vacsorára várod a vendégeket.

Először azonban nézzük meg, honnan ered Dracula legendája.

A mítosz Vlad Tepes történetéből származik, aki havasalföldi, erdélyi fejedelem volt a 15. században. Sokan rettegtek tőle, mivel könyörtelen büntetési módszereiről volt híres. A brutális természetétől való félelem vezetett később a vámpírlegendákhoz: a hiedelmek szerint ugyanis vért ivott azért, hogy megőrizze a fiatalságát és az erejét.

A 19. század végén megjelent Bram Stoker “Dracula” című regénye, amely világszerte népszerűvé tette a vámpírok mítoszát. A legenda az idő múlásával számos könyvben és filmben is felbukkant, napjainkra pedig a horror műfaj ikonikus és kihagyhatatlan elemévé vált.

Most, hogy megismerted a vámpírok eredetét, ideje, hogy a konyhában is életre keltsd a fantáziádat.

Vérvörös paradicsomleves

Hozzávalók:

Elkészítés:

  • Melegítsd fel az olajat egy lábasban, és add hozzá a vöröshagyma port – pirítsd 1-2 percig, hogy kiemeld az ízét.
  • Zúzd össze a fokhagymát, tedd a lábasba, és pirítsd további 1 percig.
  • Add hozzá a sűrített paradicsomot és az ecetes céklát, majd keverd alaposan össze.
  • Végül önts rá vizet, és ízesítsd sóval, valamint borssal.
  • Forrald fel a készítményt, majd főzd 20-25 percig alacsony lángon, hogy az ízek összeérjenek.

Kedved szerint tálalhatod tésztával vagy akár egy kevés tejszínnel a tetején. A sűrű paradicsomnak és céklának köszönhetően a leves gazdag, krémes állagú és lenyűgöző, mélyvörös színű lesz – mintha csak Dracula készülne inni belőle. Bár, ha valódi vámpírokat szeretnél megvendégelni, a fokhagymát inkább hagyd ki.

Misztikus steak vörös öntettel és lila krumplipürével

Hozzávalók a húshoz:

Hozzávalók a szószhoz:

Hozzávalók a krumplipüréhez:

A steak elkészítése:

  • Vedd ki sütés előtt 30 perccel a húst a hűtőből, majd sózd és borsozd meg.
  • Melegítsd fel közepes vagy magas hőfokon az olívaolajat egy serpenyőben.
  • Add hozzá a steakeket, és süsd őket mindkét oldalon 4-5 percig. A sütési idő a hús vastagságától, és a kívánt átsütöttség mértékétől is függ – ebben az esetben közepes lesz a kész étel.
  • Az utolsó 1-2 percben keverd össze a vajat, a zúzott fokhagymát és a morzsolt rozmaringot, majd locsold végig vele a steaket amíg sül.

A szósz elkészítése:

  • Keverd össze a sűrített paradicsomot, a balzsamecetet, a cukrot, illetve a sót és a borsot.
  • Közepes lángon forrald fel.
  • Csökkentsd a hőmérsékletet, és főzd körülbelül 5-10 percig, amíg a keverék be nem sűrűsödik.

A krumplipüré elkészítése:

  • Vágd fel a burgonyákat, és főzd őket sós vízben nagyjából 15-20 percig, míg megpuhulnak.
  • Szűrd le a krumplikat, és tedd egy tálba a zöldségeket.
  • Pépesítsd össze az ecetes céklát, a vajat és a tejet, majd add hozzá a keveréket a krumplihoz.
  • Törd össze a burgonyákat, amíg sima és krémes állagot nem kapsz, végül pedig ízesítsd sóval a pürét.

A fogást tálald úgy, hogy a steaket végiglocsolod a paradicsomos öntettel, a mellé helyezett, lilás krumplipürét pedig díszítheted friss zöldfűszerekkel, amennyiben szeretnéd. A lila püré és a vörös hús kontrasztja nem csak látványos, de ízvilágát tekintve is harmonikus, így garantáltan elnyeri majd a vacsoravendégek tetszését.

Ha kedvet kaptál a kreatív főzőcskézéshez, és szeretnéd a vámpírok legendájának és karakterének jegyeit belecsempészni a Halloweeni menübe, szerezd be kínálatunkból a minőségi hozzávalókat.

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink