HÍREINK

Az ősz titkos fegyvere, ami mindenkit elkápráztat

Amint az ősz beköszönt, egy furcsa varázslat telepszik ránk. Hirtelen minden a barna a bordó és a narancssárga összes árnyalatában pompázik: a levelek, a ruháid, sőt, a konyhapulton is egy sütőtök vigyorog rád. És be kell vallanunk: imádjuk ezt az időszakot! Ilyenkor minden a sütőtökről szól – krémleves, pite, muffin és persze az elmaradhatatlan sütőtökös forró italok, amelyekről senki sem tudja, miért szereti őket annyira. Tehát ha Te is a sütőtök-rajongók közé tartozol, akkor van számodra egy igazán tökös ajánlatunk.

Itt jön a képbe a Húsház gigantikus sütőtök kocka csomagja – 10 kilónyi fagyasztott tök, amivel végre lesz elég alapanyagod minden sütőtökös kísérlethez. Mert, ha már csináljuk, akkor csináljuk rendesen, igaz? Amikor megláttuk ezt a hatalmas fagyasztott csomagot, az első gondolatunk az volt: “Na, ez pont elég lesz egy családi összejövetelre, ahol az összes rokon megpróbálja vidáman falatozni a megszokott, mézes sütőtök krémlevesét.” De aztán rájöttünk, hogy ezzel valami egészen zseniálisat is alkothatunk.

Most pedig tarts velünk egy ízig-vérig őszies sütőtökös kalandban! Garantáljuk, hogy a végén egy új kedvenc recepttel gazdagodsz majd.

Miért a Húsház sütőtök kockája a legjobb választás?

  • Fagyasztott: Tehát nem kell vele bajlódni. Ne aggódj, nem kell órákat töltened azzal, hogy a boltban válogatsz a tökök között. Itt egy óriási, kész adag kockára vágva, csak be kell dobni a sütőbe.
  • Mennyiségben is a maxon van: 10 kiló! Igen, jól olvastad. Ez pont annyi, hogy ha a szomszéd átjön kölcsönkérni egy kis sütőtököt, ne csak annyit adj neki, hogy “nesze, itt van 10 deka”, hanem egy komplett szatyornyi adaggal küldd vissza. És persze a vendégeid sem távoznak majd üres kézzel.
  • Minőség mindenek felett: A sütőtök nem csak finom, de még a fagyasztóból kivéve is megőrzi frissességét és vitaminokban gazdag marad. És hidd el, nem fog csalódást okozni.

És most jöjjön a recept!

Sütőtökös gnocchi – Az ősz legnagyobb kedvence

Mivel a sütőtök krémleves és a sütőtök pite már lerágott csont (vagyis tök), valami mást dobunk most össze, amivel biztosan megleped majd a családod vagy a barátokat. Ez nem más, mint a sütőtökös gnocchi, amit bárki könnyedén elkészíthet.

Hozzávalók:

1 kg Húsház sütőtök kocka (abból a bizonyos 10 kilós kiszerelésből)

500 g liszt

1 tojás

Só, bors, szerecsendió (mert ez az a fűszer, ami automatikusan „őszi” érzést kelt)

100 g parmezán sajt

Vaj és zsálya a tálaláshoz

Elkészítés:

Kezdés a sütőtökkel: Fogd a sütőtök kockákat, majd egy nagyobb edényben tedd fel főni egy kis sóval. Mikor már olyan puhák, hogy szinte összeesnek a forró vízben, szűrd le és hagyd kihűlni.

A gnocchi tészta összeállítása: A megfőtt sütőtök kockákat pépesítsd egy villával (vagy ha van robotgéped, használd bátran, mert miért ne egyszerűsítenénk az életünket). Add hozzá a lisztet, a tojást, egy csipet sót, borsot és szerecsendiót. Gyúrd össze, amíg egy szép, homogén tésztát nem kapsz. Igen, ez az a pont, amikor a tészta úgy fog ragadni a kezedhez, akárcsak a pillanatragasztó.

Gnocchi formázás: Most jön a móka része! A tésztából készíts kis hengereket, majd vágd őket 2-3 centis darabokra. Ha úgy érzed, hogy a gnocchi-formázás nem a Te művészeti ágad, ne aggódj, mindegyik darab lehet különböző, hisz ettől lesz igazán egyedi.

Főzés: Forralj fel egy nagy fazék vizet, sózd meg, majd dobd bele a gnocchikat. Akkor van kész, amikor feljönnek a víz felszínére (kb. 2-3 perc). Szedd ki őket, és tedd félre.

Zsályás-vajas csoda: Egy serpenyőben olvassz fel egy nagy adag vajat, majd dobj bele pár friss zsályalevelet. Ha a vaj elolvadt, add hozzá a gnocchit, és kevergesd pár percig, amíg minden aranybarna nem lesz.

Tálalás: Szórd meg reszelt parmezán sajttal, és készen is van a legfinomabb, legkrémesebb őszi gnocchi, amit valaha készítettél.

Az ősz a sütőtök tökéletes párosa

Ez az évszak, amikor a hűvös napok és az esős esték alatt valami meleg és vigasztaló ételre vágyunk. A Húsház fagyasztott sütőtök kockája pedig tökéletes alapanyag ehhez, hiszen nemcsak finom, hanem gyorsan és egyszerűen felhasználható. És persze, ha marad a 10 kilóból, nyugodtan pakolj be pár zacskót a fagyasztóba a későbbi sütőtökös kalandokhoz.

Vagy csak ajándékozd el a szomszédnak. Vagy a családnak.

Egy biztos: Ezután a sütőtökös gnocchi recept után, biztosan nem akarsz majd mást készíteni egész ősszel.

A sütötök kockákat pedig ide kattintva érheted el: https://hushaz.hu/termekek/tovabbi-fagyasztott-termekeink/zoldsegek/sutotok-kocka-oml-10kg/

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink