Bográcsban az igazi!
Ezeket a kihagyhatatlan ételeket főzd bográcsban
Idén hamarabb örvendeztet meg minket az időjárás a kellemes meleggel és lágy napsugarakkal. Ezzel pedig kezdetét veszi a kerti parti szezon is, hiszen mi lehetne jobb program annál, minthogy a szabad ég alatt tölthettek el együtt időt a családdal és a barátokkal.
Na de mi az, ami még hiányzik a képletből? Hát persze, hogy a finom ételek.
Ekkor merül fel a bográcsozás gondolata, amely tökéletes megkoronázása az eseménynek.
A bográcsozás során ugyanis együtt főzhettek, beszélgethettek, és élvezhetitek a szabad tűzön készült ételek utánozhatatlan ízét, mert a füst különleges aromát kölcsönöz nekik.
De milyenek ezek az ételek?
Szaftosak, az ízük kissé füstös, pompás hazai fogások. A bogrács leginkább a magyaros ételeknek ad otthont, hiszen ezek a fűszeres ennivalók egészen más ízt kapnak a fémedényben, sokkal zamatosabbak lesznek. Ezek az igazából megunhatatlan fogások, amelyeknek minden tavasszal és nyáron helyet kell kapniuk az étlapon. Tudjuk, hogy a tűz közvetlen közelében elég meleg van, ami ezeken a melegebb évszakokon nem esik annyira jól, de mégsem szoktak a bogrács körül panaszkodások elhangozni emiatt, hiszen valljuk be, az ízek kárpótolnak mindenért.
Ebben a cikkünkben elhoztunk Neked néhány bográcsos ételt, amely idén sem hiányozhat a kerti partikról.
- Paprikás krumpli
Egy igazi klasszikus, ami mindenhogyan isteni, de a szabad tűzön készültnek mégsincs párja. A titok a sűrű szaft, ezért a hagymát ne sajnáld alóla. Ez a kiadós fogás készülhet kolbásszal vagy virslivel is, a csípősségét pedig Te szabályozhatod. Akár szalonnával is feldobhatod, hogy még zamatosabb legyen. A friss kenyeret pedig semmiképpen se felejtsd el tálaláskor.
- Gulyásleves
A magyar konyha remeke bográcsba termett. Ezt a hungarikumot rengetegféleképpen el lehet készíteni és minden házban megvan a maga módja. Azonban, ami ne maradjon ki belőle az a csipetke, és természetesen itt is fogyasszunk mellé friss, ropogós kenyeret. A csípős ízek kedvelői pedig erős paprikakrémmel vagy pikánsabb paprikával is ízesíthetik a levest.
- Pörkölt
A pörköltek a magyar konyha ragyogó ékei. Számos recept szerint, csirkéből, marhából vagy épp sertésből is készíthetőek. A titka szintén a sűrű szaft, a türelem, amíg a hús egészen puhára fő, valamint a megfelelő fűszerezés. Főzés során a jó sok hagymáról, a friss paradicsomról és paprikáról, na meg a vörösborról se feledkezz meg, ami csodát tesz az étellel. A bográcsos pörkölt ropogós kenyérrel és savanyúval kínálva esik igazán jól.
Indulhat tehát a szezon
A jó időben való szabadtéri programok legjobb elemét a bográcsos ételek alkotják. Készülj fel hozzá rendesen kenyérrel, ami jól jön a tunkoláshoz, és persze hideg italokkal is. Jó magyarokhoz méltóan pedig a különböző savanyúságok is kapjanak helyet az asztalon. A finom ízek és a hangulat így lesz igazán tökéletes.
Természetesen rengeteg bográcsos étel opció létezik még, és nemsokára mi is visszatérünk a további kihagyhatatlan harapnivalókkal.
Addig is tudd, hogy a kínálatunkban minden hozzávalót megtalálsz az elkészítésükhöz. Úgyhogy irány a webshop, szerezz be mindent, ami kell és nyisd meg a bogrács szezont!