Lubickolj az élvezetekben a finom harcsafilével
Vágysz valami új ízvilágra? Szeretnél tápanyagban gazdagon étkezni? A hal tökéletes választás mindkettő szempontból. Könnyedén beillesztheted az étkezésedbe a csirke, pulyka és sertés húsok mellé. De halból is sokféle van…Melyiket választhatnád kezdésképp?
Hadd ajánljuk egyik nagy kedvencünket, a harcsát.
Mitől olyan jó a harcsa?
Nem csak ízletes, hanem tápláló is. Gazdag fehérjében, B-vitaminokban és omega-3 zsírsavakban. Plusz előnye még, hogy bőrében nincsenek hagyományos értelemben vett halszálkák, inkább csak aprócska bordókkal rendelkezhet. Mindez pedig nem okoz nehézségeket elfogyasztása közben. Azoknak is tökéletes megoldás, akik nem szeretik a szálkás halakat.
És a legjobb benne, hogy tőlünk gyorsan beszerezheted, mert kínálatunkban többféle verziója is elérhető.
Miért pont tőlünk szerezd be?
Kiváló minőségű húsokat, alapanyagokat beszerezni sosem egyszerű. Ez nincs másként a különböző halaknál sem. Ezt akarjuk megkönnyíteni neked. Számunkra a legfontosabb, hogy magas minőségű termékeket biztosíthassunk neked. Nagyon jó kapcsolatot ápolunk a beszállítóinkkal is, hogy lehetővé tegyünk számodra a folyamatos termékellátást és a nagy választékot. Ez a bőséges kínálat pedig kiterjed a halakra, mint fentebb is említettük. Bátran kísérletezgethetsz.
Na de lássuk, milyen finomságok készíthetsz el harcsából?
Számos lehetőséged van, ha emellett teszed le a voksod. Olyan ízletes ételeket süthetsz könnyedén, mint a harcsatekercs vagy a sült harcsaszelet. Ma azonban egy olyan receptet hoztunk el nektek, aminek nagy hagyománya van az országban és nekünk is egyik nagy kedvencünk. Ez nem más, mint a harcsapaprikás!
Hozzávalók, amikre szükséged lesz:
- 1 kg harcsafilé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek liszt
- 2 dl tejföl
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- só, bors
- zsír
Hogyan készítsd el?
Először pörköltalapot kell készítened. Ehhez a felaprított vöröshagymát kevés zsíron dinszteld meg, majd add hozzá az aprított fokhagymát is. Hintsd meg fűszerpaprikával és keverd el alaposan, hogy a fűszer felolvadjon a zsírban. Ezután mehet hozzá a kis kockára vágott paradicsom és paprika. Ezt ízlés szerint sózd, borsozd. Legalább fél órán át kis lángon főzd.
Ezután tedd rá az előzőleg alaposan megmosott és felkockázott harcsát, és öntsd fel kevés vízzel. Óvatosan forgasd össze, majd párold fedő alatt kb. 20 percig. A lisztet a tejfölben keverd simára, majd habard be vele a harcsát. Ezután az egészet jól forrald össze.
Kész is vagy! A harcsapaprikáshoz mindenképp készítsd el az elmaradhatatlan párját, a túrós csuszát.
Ehhez csak néhány alapanyag fog kelleni:
- 40 dkg csuszatészta
- 25 dkg húsos szalonna
- 50 dkg túró
- 4 dl tejföl
- só
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben főzd ki, majd csepegtesd le. A szalonnát kockára vágva süsd meg pörcösre. Amikor kisült, a zsírját öntsd a tésztára, keverd hozzá a túró, a tejföl és a pörcök felét is, majd ízlés szerint sózd meg. Tedd az egészet a sütőbe, simíts tejfölt a tetejére és süsd meg 190 fokon 30 perc alatt. Tálaláskor tehetsz még rá túrót, tejfölt és pörcöt is.
Edd együtt a kettőt és élvezd a mennyei ízkombinációt!
Összegezve
A harcsa remek tápanyagforrás és számos finomság készíthető el belőle. Egyszerűen, de nagyszerűen feldobhatod vele étkezési szokásaidat. Bátran kísérletezz és mindenképp próbáld ki receptünket is. Garantáltan nem fogsz csalódni!
Ha meghoztuk hozzá a kedved, akkor látogass el webshopunkra, ahol kiváló minőségű halfajtáink közül válogathatsz. Harcsából kipróbálhatod akár az afrikait is, de rendelhetsz fogasfilét, lazacot és konyhakész hekket is. Ha pedig még izgalmasabb ízvilágra vágysz, akkor választhatod a cápasteaket vagy a tengeri herkentyűket. Hisszük, hogy az elkészített étel akkor lesz csak igazán finom, ha az alapanyag is magas színvonalú.
Ugorj fejest a kulináris élvezetekbe termékeinkkel!