Az ősz legjobb köretei
Az őszi hónapok beköszöntével a konyha is átalakul, és helyet kapnak benne az olyan ízletes és tápláló köretek, amelyek igazi melegséget és otthonosságot csempésznek az étkezésekbe. Az őszi szezonban megjelennek a sárga és narancs árnyalatai, a gyökérzöldségek és a tökös finomságok, amelyek inspirációt adnak a legfinomabb köretek elkészítéséhez. Cikkünkben most három kivételes őszi köret receptjét mutatjuk be, hogy az asztalra varázsolhassuk a szezon legjobb ízeit. Készüljön fel az ízkavalkádra, amit ezek a köretek kínálnak!
Sütőtökös krumpli
Hozzávalók (4 személyre):
Elkészítése:
A burgonyát sós vízben főzzük félpuhára, az almacsíkokat és a felkockázott tököt pedig készítsük elő.
Az olívaolajat keverjük össze kevés sóval és egy gerezd átnyomott fokhagymával. A burgonyát szűrjük le, majd csepegtessük le, és tegyük egy tűzálló tálba az almával és a tökcikkekkel együtt.
Locsoljuk rá a fokhagymás olívaolajat, majd óvatosan forgassuk össze az egészet. Szórjuk meg egy kis kakukkfűvel, majd forró sütőben, fólia alatt megközelítőleg egy órán át süssük.
Sült kelbimbó
Hozzávalók (4 személyre):
Elkészítése:
A sült kelbimbót úgy a legegyszerűbb elkészíteni, ha sütőzacskóba tesszük. Locsoljuk meg a zacskóba helyezett, félbevágott kelbimbókat olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk meg, illetve szórjuk meg chiliporral és fűszerpaprikával.
Forgassuk össze, zárjuk le a zacskót, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük meg. Húsok mellé kiváló köret.
Baconös sült krumpli
Hozzávalók (4 személyre):
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- bors
- 1 tk őrölt kömény
- 5 db burgonya
- 12 szelet bacon
- rozmaring
Elkészítése:
Tegyünk sütőpapírt egy tepsibe, a sütőt pedig 175 fokra melegítsük elő.
Az olajat öntsük egy tálba, a fokhagymát préseljük át, majd a sóval, borssal és a köménnyel keverjük bele az olajba.
A burgonyákat éles késsel kb. 2 mm-enként irdaljuk be, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át őket.
A bacont vágjuk kisebb szeletekre. A beirdalt krumplikat a bevagdosott részükkel felfelé helyezzük, és a bevagdosott részekbe tegyük a bacon szeleteket, majd ecsettel kenjük meg mindegyiket a fűszeres olajjal, szórjuk meg rozmaringgal.
A tepsit tegyük be a sütőbe, a hőmérsékletet 200 fokra növeljük és nagyjából 55-60 perc alatt süssük készre.
A mind árban, mind minőségben ideális alapanyagokért nézzen szét a Húsház kínálatában! >>>