Szeptemberi menüajánló
Az őszről elsőre a legtöbb embernek a gyönyörű színek, a természet átalakulása jut eszébe. A változás azonban nem csak a természetben, a gasztronómiában is megfigyelhető. A nyár markáns, hűsítő fagyikkal és füstös, grillen sült húsokkal tarkított ízét, felváltja az ősz tipikus zamata. Hogy az átállás ne essen nehezére, összeállítottunk egy szuper menüsort, ami szeptemberben garantáltan telitalálat lesz.
Zöldségkrémleves
Ősszel a krémlevesek hódítanak. A nyári sláger, a hűsítő, gyümölcsös változat helyett azonban ebben az évszakban a forró, zöldséges verziókkal érdemes próbálkozni. A fantasztikus zöldségkrémleves ízekben gazdag, könnyed, ám mégis rendkívül laktató. Főként, ha a tetejét megbolondítjuk egy kis reszelt sajttal, esetleg megszórjuk levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockákkal.
Sült kacsamáj
Ha nem egy szokványos, hétköznapi menüvel szeretnénk előrukkolni, bátran kerülhet hízott kacsamáj is a fogások közé!
A kacsamáj az egyik legfinomabb szárnyas belsőség, amitől bár sokan tartanak, sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint azt hinnénk. A hideg, de már nem fagyott májszeleteket tegyük száraz teflon serpenyőbe, és így süssük ki, zsiradék használata nélkül.
A kacsamáj sütése során fontos, hogy a máj azon a zsíron süljön aranybarnára, amit magából kienged. Megközelítőleg másfél-másfél perc alatt süssük mindkét oldalát aranybarnára, majd vegyük ki a serpenyőből és tálalhatjuk is. Így kívül tökéletesen megbarnul, belül viszont puha, krémes marad.
A sült kacsamáj rizzsel vagy krumplipürével, párolt zöldségekkel rendkívül jól párosítható.
Sajttorta
Megunhatatlan, csupa krém és könnyedség, senki sem tud neki ellenállni – ez a sajttorta. A desszert, ami mindig jó választás, ha valaki egy kiadós ebéd után valami igazán mennyei, de nem émelyítően édes desszerttel szeretne zárni.
Legyen szó bármilyen étel-összeállításról is, széles kínálatunkra mindig számíthat!