A nagy sajtismertető, hogy tudja, mi kerüljön az ételbe
Sajt, ez is sajt, és persze az is! De milyen? Rengeteg típusú sajt található a piacon, amelyek között keménységükben, zamatukban, felhasználhatóságukban is jelentős különbségek lehetnek. Épp ezért jó ismerni a sajtokat, hogy minden ételbe a megfelelő típus kerüljön.
Félkemény, savanykás, enyhén sós sajtfajta. Hideg és meleg ételekhez is tökéletes választás. Akár rántott sajt is bátran készíthető belőle.
Lágy, penésszel borított sajt, melynek íze leginkább az érettségétől függ. Szendvicsekbe rendkívül jól passzol, de rántva is mennyei finom.
Kemény, kifejezetten zsíros, enyhén savanykás ízvilággal bíró sajttípus. Meleg ételekben és szendvicsekben egyaránt megállja a helyét. Különösen hasznos a fondue-be.
Lágy, eredetileg bivalytejből készült édeskés, zsíros sajt. Pizzákhoz, zöldségekhez és jellemzően olvasztásra használják.
Lágy, kecsketejből készülő sós, savanykás sajt. Salátákhoz a legjobb választás. Görög eredetű, így a görög saláta kihagyhatatlan alkotóeleme.
Félkemény, enyhén sós, savanykás sajt. Különösen szendvicsekhez ajánlott, de tésztákba és kirántásra is tökéletesen alkalmas.
Kemény, inkább csak reszelésre alkalmas, aromás sajt. Levesekbe, tésztákba, salátákba kiváló.