Tegye szerencséssé az új évet, tegyen lencsét az asztalra!
A régi idők babonái egyre inkább háttérbe szorulnak, ám az év bizonyos szakaszaiban ezek erőre kapnak és még a fakanalat is ők forgatják. Az év utolsó és első napjai ezen misztikus időszakhoz tartoznak. Ha valaki jót akar magának nem eszik akármit ezeken a napokon.
Lencse nélkül nincs szilveszter!
A babona szerint lencsét azért kell fogyasztani, hogy sok pénzünk legyen. Tegyünk eleget a hagyománynak, és gazdagodjunk meg, készítsünk lencsét!
Íme egy egyszerű, ám annál finomabb és különlegesebb baconos lencse recept.
Hozzávalók:
- 50 dkg lencse
- 30 dkg bacon
- 3 fej hagyma
- 40 dkg zöldségkeverék
- 15 dkg krumpli
- 1 kk bazsalikom
- 1 kk mustár
- 2 ek ecet
- petrezselyemzöld
- só
- bors
Elkészítés:
A felkockázott szalonna zsírját kisütjük, majd hozzáadjuk a hagymakockákat.
Rádobjuk a felkockázott zöldségeket és a krumplit, majd beletesszük az előző este beáztatott lencsét és felöntjük egy kis vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd gyenge tűzön nagyjából 45 perc alatt megfőzzük. A lencsét mustárral, illetve ecettel ízesíthetjük, tálaláskor pedig megszórjuk petrezselyemzölddel.
Kellemes főzést, és szerencsés új évet kívánunk!