HÍREINK

November levese: mennyei sárgarépa-krémleves

A hűvös őszi napokon nincs is jobb annál, mint a hideg elől bemenekülni egy hangulatos kis étterembe, és ott elfogyasztani egy forró levest. Persze, hogy milyen az a leves, az már egyáltalán nem mindegy.

Most hoztunk egy olyan szuper receptet, amit garantáltan mindenki szeretni fog, még az is, aki nem feltétlenül rajong a levesekért.

Nézzük is a hozzávalókat és az elkészítésének a menetét! Annyit előzetesen még elárulhatunk, hogy ez a leves biztosan nem fog ki majd még egy kezdő szakácson sem.

 Sárgarépa-krémleves

 Hozzávalók:

Elkészítés:

A felkockázott zöldségeket – a hagymák kivételével – sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd megkenjük a cukorból, két evőkanál olajból, sóból és borsból készített páccal.

180 fokon megközelítőleg fél óra alatt megsütjük.

Közben az apróra kockázott vöröshagymát két evőkanál olívaolajon megpirítjuk, majd belenyomjuk a fokhagymát, és hozzáadjuk a curry-t.

Amint a curry illatozni kezd, hozzáadjuk a megsült zöldségeket, jól elkeverjük, majd felöntjük kb. fél liter zöldség alaplével.

Összeforraljuk, majd botmixerrel homogén állagúra összeturmixoljuk.

Hozzáadjuk a tejet és a citromlevet, majd összemelegítjük, de nagyon figyeljünk arra, hogy ne forraljuk.

Korianderrel és chilivel tálaljuk, ízlés szerint.

Sok sikert kívánunk a krémleveshez!

Ne feledje, ha a menühöz minőségi hozzávalókat keres, a Húsházra mindig számíthat!

 

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink