November levese: mennyei sárgarépa-krémleves
A hűvös őszi napokon nincs is jobb annál, mint a hideg elől bemenekülni egy hangulatos kis étterembe, és ott elfogyasztani egy forró levest. Persze, hogy milyen az a leves, az már egyáltalán nem mindegy.
Most hoztunk egy olyan szuper receptet, amit garantáltan mindenki szeretni fog, még az is, aki nem feltétlenül rajong a levesekért.
Nézzük is a hozzávalókat és az elkészítésének a menetét! Annyit előzetesen még elárulhatunk, hogy ez a leves biztosan nem fog ki majd még egy kezdő szakácson sem.
Sárgarépa-krémleves
Hozzávalók:
- 8 db közepes sárgarépa
- 2 db retek
- 2 ek cukor
- 4 ek olívaolaj
- só
- bors
- 1 db nagy vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tk curry
- 2 ek citromlé
- 2 dl tej
- chili
- koriander
Elkészítés:
A felkockázott zöldségeket – a hagymák kivételével – sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd megkenjük a cukorból, két evőkanál olajból, sóból és borsból készített páccal.
180 fokon megközelítőleg fél óra alatt megsütjük.
Közben az apróra kockázott vöröshagymát két evőkanál olívaolajon megpirítjuk, majd belenyomjuk a fokhagymát, és hozzáadjuk a curry-t.
Amint a curry illatozni kezd, hozzáadjuk a megsült zöldségeket, jól elkeverjük, majd felöntjük kb. fél liter zöldség alaplével.
Összeforraljuk, majd botmixerrel homogén állagúra összeturmixoljuk.
Hozzáadjuk a tejet és a citromlevet, majd összemelegítjük, de nagyon figyeljünk arra, hogy ne forraljuk.
Korianderrel és chilivel tálaljuk, ízlés szerint.
Sok sikert kívánunk a krémleveshez!
Ne feledje, ha a menühöz minőségi hozzávalókat keres, a Húsházra mindig számíthat!