Döntse le a tévhiteket, tegyen vadat az asztalra!
A vadon élő állatok húsa nemcsak különlegesen ízletes, hanem egészséges is. Sokan mégsem fogyasztják szívesen, leginkább az alaptalan tévhitek, a vöröshús megbélyegzése miatt. Manapság azonban már egyre többen hívják fel a figyelmet arra, hogy mennyi előnnyel is jár a vadhús fogyasztása. A vadak ugyanis rendkívül gazdag ízanyaggal, kedvező tápanyag-összetétellel, illetve alacsony zsírtartalommal rendelkeznek, emiatt kimondottan javasolt a fogyasztásuk.
Döntse le a tévhiteket, mutassa meg vendégeinek, hogy milyen ízletes lehet egy jól elkészített szarvas, tegyen vadat az asztalra!
Egy könnyen elkészíthető recepttel is készültünk, hogy leegyszerűsítsük a dolgát.
Szarvasragu
Hozzávalók:
- 60 dkg szarvashús
- 20 dkg csiperkegomba
- 15 dkg vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- vörösbor
- só
- feketebors
- kakukkfű
Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk, kissé megsütjük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott hagymát, és megpirítjuk.
Hozzáadjuk a kakukkfüvet, ízlés szerint felöntjük vörösborral, és felforraljuk. Hozzáadjuk a húst, fűszerezzük, majd lassú tűzön puhára pároljuk.
Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a gombaszeleteket, illetve megbolondíthatjuk még két, kockákra aprított naranccsal is. Végül pedig készre főzzük.
Tetszőleges körettel tálaljuk.
A Húsház kínálatában a különböző vadhúsokat is széles választékban megtalálja!