A legütősebb strandkaják, amikért sorok állnak majd a büfében
Nincs igazi strandolás egy jó vízparti menü nélkül – hiába drága, hiába hizlal, bizony a legtöbben nem bírnak anélkül hazamenni, hogy a kiadós ételt elfogyasztanák. Vendéglátósként már csak azt kell elérnie, hogy az Ön büféje előtti sorba álljanak be a legtöbben. Ehhez csak egyet kell tennie: a lehető legjobb minőségű, eredeti strandkajákat kell kínálnia.
Néhány receptötletet hoztunk most, hogy mindenképp az Ön büféje legyen a legnépszerűbb!
Sült hekk
Hozzávalók:
- 4 hekktörzs
- 30 dkg liszt
- 7 dkg pirospaprika
- só
- olaj
Elkészítés:
A haltörzsek mindkét oldalát vagdossuk be, majd alaposan dörzsöljük be sóval. A lisztet a pirospaprikával keverjük el, ezután forgassuk be a haltörzseket úgy, hogy a panírból mindenhova jusson. Bő, forró olajban kb. tíz perc alatt süssük meg és papírtörlővel bélelt tálba szedjük ki. Sült krumplival tálaljuk.
Főtt kukorica
Hozzávalók:
- csöves kukorica
- víz
Elkészítés:
A kukoricákat helyezzük egy nagy fazékba, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi a csöveket. A recept titka: semmiképp ne főzzük sokáig! Ahhoz, hogy roppanós, igazi főtt kukoricát kapjunk, forrástól számítva mindössze 15-20 percig főzzük. Egy kis sóval kínáljuk.
Gofri gyümölcsökkel
A gofri sütésével nem muszáj bajlódni, készen is beszerezhető. A finomság kínálható tejszínhabbal vagy akár gyümölcsökkel, például málnával vagy eperrel is.
A többi hagyományos, ütős, strandos étel receptjeit megtalálja korábbi cikkeink között, legyen szó lángosról, nyársról, hot dogról, palacsintáról vagy hamburgerről. A minőségi hozzávalókat pedig nyugodtan keresse a Húsház kínálatában!