5 tipp, hogy az olajban sült ételek kifogástalanok legyenek
A panírozott, olajban sült húsok, zöldségek népszerűsége töretlen. A sütés nem bonyolult művelet, mégis előfordul, hogy a ropogós bunda helyett, zsírban tocsogó ételek kerülnek az asztalra. Összeszedtünk öt jó tanácsot, hogy mindig tökéletes rántott fogások kerüljenek ki a keze közül!
- Válassza ki a megfelelő edényt
Olyan edényt használjon, amelynek vastag a fala, így jobban tartja a hőt. Fontos ugyanis, hogy az olaj hőmérséklete egyenletes maradjon.
- Megfelelő olajat használjon
Egyre népszerűbb az olívaolaj, azonban ez a zsiradék nem alkalmas a rántott ételek sütéséhez. Helyette inkább válassza a napraforgóolajat, amelynek semleges az íze és magas az égési pontja.
- Figyeljen a hőmérsékletre
Az olaj megfelelő hőmérséklete 180-190 Celsius-fok. Ha ettől forróbb az olaj megég az étel, miközben a belseje nyers marad. Ha pedig nem elég meleg, az étel magába szívja az olajat, így rendkívül zsírossá, tocsogóssá válik.
- Ne zsúfolja túl az edényt
Az edény mérete is sokat számít a végeredmény szempontjából. Ha túl sok ételt süt egy edényben, nyers vagy zsíros sültet tehet az asztalra.
- Használjon fogót
A sütés közben sokan villát használnak. Ez nem a legjobb döntés, mert fordítás közben átlyukasztják az ételt, ami ezáltal elveszíti a nedvességét és kiszárad. A villa helyett használjon inkább fogót.
Panírozott finomságok, amelyek sosem okoznak csalódást
A legfinomabb rántott húsok között említhetjük meg a csípős csirke falatkákat, a csípős csirkeszárnyat, a sertéskarajt és a csirkemellet. De a rántott csirkemáj, a sajt és a panírozott hagymakarikák is nagy slágernek számítanak.
A legfinomabb rántott ételeket is megtalálja a Húsház kínálatában!