Klasszikus ételek, amelyek nélkül nem farsang a farsang!
A farsang a mulatozásról, a finom ételekről, a gazdagon terített asztalokról szól. Használja ki ezt és kínáljon klasszikus farsangi ételeket, alapanyagokat, hogy legalább, ha másban nem is, a menüben visszaköszönjön az időszak valódi hangulata.
Íme két jellegzetes farsangi étel elkészítési módja, amelyekkel nem lehet mellélőni.
Savanyú becsinált leves
40 dkg sertéslapockát alaposan mossunk át, majd kockázzuk fel. Egy közepes fazékban 2-3 evőkanál olajon fehéredésig pirítsuk a húst, közben sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel 1,5-2 liter vízzel.
Amikor a hús félpuhára főtt, tegyünk hozzá egy kisebb zacskó zöldségmixet, ízlés szerint petrezselymet, és főzzük készre. A végén sűrítsük be egy rántással, és ízlés szerint enyhén savanyítsuk meg balzsamecettel. Forrón tálaljuk.
Részeges csirke
Megközelítőleg 2 kg csirkecombot mossunk át, majd várjuk meg, míg megszárad. Sózzuk, majoránnával és őrölt borssal fűszerezzük. Egy magas falu tepsibe helyezzük a combokat, öntsük le 10 dkg olvasztott vajjal, öntsünk alá 3 dl száraz fehérbort, majd fóliával letakarva pároljuk. Ha szükséges, az elpárolgó bort pótolhatjuk.
Amikor a csirke megpuhult, takarjuk be szalonnaszeletekkel, és süssük ropogósra. Zelleres burgonyapürével kínálhatjuk.
Tegye ünnepivé a farsangi asztalokat a Húsház alapanyagaival!