Mennyei házias ízek, akár percek alatt is
Az egyik legfinomabb hagyományos édességünk a rétes, amely hazánkban már a XIX. század óta az ünnepi, lakodalmi étkezések elengedhetetlen alkotóeleme. De nem kell a különleges napokra tartogatni az ízletes desszertet, hiszen a mindennapokban is egyszerűen elkészíthető.
Rétessütés otthon
A desszert legbonyolultabb alkotóeleme a réteslap, de a recept gondos betartása mellett ez is könnyedén elkészíthető.
Fél kilogramm rétesliszthez megközelítőleg ¼ liter langyos vizet és dió nagyságú sertészsírt adunk, megsózzuk, és az alapanyagokat kézzel jól összegyúrjuk, felverjük. Ezután fél óráig pihentetjük, aztán gyúrófával vékonyra nyújtjuk. A tésztát zsírral meglocsoljuk, öt percig szikkadni hagyjuk, majd ízlés szerint megtöltjük. A töltelék lehet tehéntúró, tejföl, alma, meggy, illetve bármi más, amit szeretünk. Ezután felhengerítjük vagy laposra hajtjuk, és újból megzsírozva egy szintén zsíros bádoglemezen, gyorstűz mellett megsütjük.
A tapasztalatlan cukrászoknak nagy segítség lehet, ha csak a töltelék ízesítésével, illetve a sütéssel kell foglalkozniuk. Ez könnyen megoldható, ha beszerezik az előre elkészített réteslapokat, amelyek segítségével már szinte lehetetlen elrontani a finomságot.
Házias rétes varázsütésre
Ha gyorsan szeretne valami finom desszertet készíteni és villámgyors megoldást keres, tökéletes választás a gyorsfagyasztott rétes, amellyel percek alatt isteni házias ízek jelenhetnek meg a konyhában.
A mirelit desszertek különleges ízekben is megtalálhatóak, például beszerezhető túrós-ricottás, meggyes-mákos és káposztás rétes is. Ezek elkészítése rendkívül egyszerű, hiszen csak a sütést kell megoldani, ami rendkívül gyorsan megy és még ellenállhatatlan illatot is kölcsönöz a lakásnak.
A rétes alapanyagait és az izgalmas ízekben megtalálható gyorsfagyasztott finomságokat keresse a Húsház kínálatában!