Tengeri hangulat az otthonokban is!
Néhány finom különlegességgel könnyedén tengeri hangulat teremthető az otthonokban! Cikkünkből három isteni, halétel ötletet ismerhet meg.
Cápa steak
A cápa egy nem mindennapi fogás, így sokan még nem kóstolták, pedig ízletes, kellemes állagú, sovány húsú, egészséges étel.
A cápa steak könnyedén és gyorsan elkészíthető grillen, sütőben, serpenyőben vagy roston. A húst érdemes előtte alaposan bepácolni, hogy igazán fenséges íze legyen. A cápának magas a víztartalma, emiatt nem ajánlott bő olajban sütni.
Argentin hekk
A tengeri csuka kellemes ízű, viszonylag kevés szálkával rendelkezik, így könnyedén megehető. A hal húsa fehér, kemény, a csukáéra emlékeztető. A főzést vagy sütést követően a hús a gerincről könnyedén leválik, így biztonságosan fogyasztható.
Az Argentin hekket készíthetjük grillezve, roston, serpenyőben vagy sütőben is. A húst ízesíthetjük zöldfűszerekkel, citromkarikával, de kisüthetjük paprikás lisztbe forgatva is. Mindemellett bundázhatjuk klasszikus panírba, sörtésztába, vagy leveles tésztába is, mindenféleképpen elsőrendű.
A hekk húsából hallevest, pástétomokat és ragukat is készíthetünk. Rendkívül könnyen variálható, mivel csupán enyhe halíze van.
Halászlé
A különféle halkülönlegességek nem mindenkit vonzanak. Számukra tökéletes választás lehet a hagyományos halászlé, amely mind a téli, mind a nyári napokon ínycsiklandó fogás. Igazán jó halászlét nem egyszerű készíteni, de akik nem profi szakácsok, azok is élvezhetik a mennyei levest. Az utánozhatatlan és egyszerűen elérhető halászlé sűrítmény nekik lett kitalálva.
A halhús a legegészségesebb alapanyagok egyike. Zsírtartalma alacsony, fehérjetartalma könnyen emészthető, valamint rengeteg vitamint tartalmaz.
Online áruházunkban a halak széles választéka megtalálható. Válasszon kínálatunkból, ízlése szerint!