HÍREINK

Turmix, azaz egy pohárnyi vitaminbomba

A frissítő, nyári turmixok nemcsak ellenállhatatlanul finomak, hanem egészségesek is. A vitaminban gazdag italoknak számos jótékony hatása van a szervezetre.

Almaturmix

Általában tejjel készítik a legtöbb turmixot, de nem csak ez az egyetlen lehetőség létezik. Az almakockákat például ajánlott vízzel hígítani, ez sokkal jobban illik hozzá. Az alma bővelkedik a pektin nevű növényi rostban, amely tisztítja a bélrendszert és még laktató is. Reggelire tökéletes választás lehet. Az italt az édesszájúak cukrozhatják is.

Eperturmix

A lédús, kalóriaszegény földieper jótékony élettani hatásokkal bír. Magas az antioxidáns tartalma, bővelkedik a C- és E-vitaminokban, méregtelenít, gyulladáscsökkentő és felpörgeti az anyagcserét. Pozitív hatásai tökéletesen érvényesülnek, amennyiben turmix formájában fogyasztjuk. Az eper tejjel kombinálva a legfinomabb, ízlés szerint ajánlott az édesítése. Az ízélmény fokozása végett, az ital tetejére egy kis habtejszín is kerülhet.

Ribizliturmix

A fekete ribizlinek magas a C-vitamin tartalma, valamint élénkítő hatással bír. Egy fáradt nap után rendkívül jól jöhet egy ízletes ribizliturmix. A gyümölcs kifejezetten savanyú, ezért az édesítőszert szinte lehetetlen kihagyni belőle. A ribizlihez jól passzol a tej, a laktózérzékenyek pedig bátran fogyaszthatják rizstejjel.

Szederturmix

A szeder szintén azon gyümölcsök közé tartozik, amelyek C-vitaminban gazdagok. A bogyós, kissé savanykás gyümölcs baktériumölő hatásáról is ismert. A fagyasztott szeder tökéletesen párosítható natúr joghurttal. Az ízesítéséhez javasolt mézet és fahéjat használni. Csodálatos színe miatt rendkívül mutatós finomság.

Barackturmix

Két-három szem sárgabarack elfogyasztásával már fedezhetjük a napi A-vitamin igényünket. Ez késlelteti az időskori látásromlást, erős rákellenes hatású , kedvezően hat a zsíranyagcserére, valamint serkenti a máj méregtelenítő működését. A barackturmix rendkívül finom, ha a gyümölcsöt joghurttal, illetve vízzel kombináljuk, ízlés szerint édesítjük.

A turmixhoz tökéletesek a fagyasztott gyümölcsök, amelyekkel gyorsan elkészíthetőek a finomabbnál finomabb italok.

Keresse a mirelit gyümölcsöket a Húsház széles kínálatában!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink