HÍREINK

Kívül ropog, belül omlós – a kifogástalan grillcsirke titka

A grillcsirke sütésétől sokan tartanak, ugyanis ha nem klappol minden, nagyot lehet vele bukni. Pedig a jól elkészített szárnyas fenséges lakoma lehet. Csak meg kell találni a megfelelő receptet, néhány egyszerű trükköt be kell vetni és már garantált is a fantasztikus ízélményt biztosító grillen sütött csirke.

Nézzük is azt a receptet, ami nekünk már bevált!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A megmosott csirkét alaposan csepegtessük le, töröljük szárazra a bőrét, majd sózzuk be, kívül-belül.

A puha vajat keverjük össze borssal, sóval, préselt fokhagymával, a hagymakockákkal, a kakukkfűvel és a bazsalikommal. A fűszeres keverékkel alaposan dörzsöljük be a húst, a bőre alá is nyúljunk be.

A sütéshez lehetőleg csirkesütőt használjunk, hogy a hús egyformán süljön át, a bőre pedig mindenhol ropogós legyen.

A szárnyast a 170 fokon előmelegített sütőbe toljuk be, és süssük megközelítőleg másfél órán keresztül. Időközönként locsoljuk meg a kisült zsiradékkal, hogy ne száradjon ki.

Amennyiben szükségesnek látjuk, a húst a végén magasabb hőfokon is pirítsuk meg. A kész csirkét csak pihentetés után érdemes feldarabolni.

A grillcsirkéhez szükséges minőségi alapanyagok a Húsház kínálatából beszerezhetők!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink