HÍREINK

Három isteni desszert fagyasztott áfonyából

Az áfonya az egyik legkedveltebb bogyós gyümölcs. Egyszerre édes és zamatos, így számos ellenállhatatlan, frissítő édesség készíthető belőle. Sütéshez nemcsak friss, hanem fagyasztott formában is tökéletes alapanyagul szolgálhat. A következőkben három elsőrangú, de mégis egyszerűen elkészíthető fagyasztott áfonyás receptet mutatunk be.

Áfonyás-joghurtos fagylalt

Otthon villámgyorsan és egyszerűen elkészíthető a nyár legjobb, gyümölcsös jégkrémje.

Keverjünk össze turmixgépben, vagy botmixerrel 15 dkg áfonyát, 200 g joghurtot és egyéni ízlés szerint mézet vagy bármilyen egyéb édesítőszert. A masszát öntsük át kis jégkrém-formákba, majd helyezzük be azokat legalább 3-4 órára a mélyhűtőbe. Ez az adag megközelítőleg hat jégkrémhez elegendő, de ha kevésnek érezzük, bátran lehet duplázni.

Cukormentes áfonyás-túrós finomság

Frissítő desszerteket egészséges formában is lehet készíteni. Ez a túrós finomság cukrot nem tartalmaz és sütés nélkül, néhány perc alatt összedobható.

Elsőként 15 dkg áfonyát turmixgépben kavarjunk össze 400 g joghurttal, 500 g túróval és ízlés szerint kimért édesítőszerrel.  A kapott masszához, folyamatos adagolással keverjünk két csomag zselatinfixet, ügyelve a csomósodás elkerülésére. Ezután adjunk hozzá 10 dkg egészben hagyott áfonyát. Három-négy óra alatt a hűtőben tökéletes állagúvá válik, és már fogyasztható is a nyalánkság.

Áfonyás tejföltorta

Ha egy kicsit profibbak vagyunk a konyhában, bátran bevállalható ez a könnyed, nyári, gyümölcsös tejföltorta is.

Mindenekelőtt süssünk egy hagyományos, kisebb méretű piskótát. Ezután készítsük el a krémet: 300 g áfonyát botmixerrel pürésítünk, majd adjunk hozzá 150 ml habtejszínt, 250 g tejfölt, illetve ízlés szerint több-kevesebb porcukrot. A krémet zselatinnal keverjük ki, hogy megkeményedjen, majd öntsük rá a már kihűlt piskótalapra. A kész tortát lehetőleg egy éjszakára tegyük be a hűtőbe.

Az elsőosztályú fagyasztott áfonyát keresse a Húsház kínálatában!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink