HÍREINK

Gyümölcsös fogások télen is

Ne feledkezzen meg az idénygyümölcsökről, amik hol megédesítik, hol megfűszerezik a téli kínálatot! Legújabb inspiráló cikkünkben a téli szezonális gyümölcsök – azon belül is az alma, a körte és a szilva – kerülnek főszerepbe.

Nem csak a franciasalátának áll jól a gyümölcs

Ha salátáról van szó, bátran szabadjára engedheti fantáziáját. Egy sült körtével megspékelt saláta igazi ínyenc fogás. Jól kombinálható rukkolával, a mi kedvencünk pedig, amikor pekándióval és kéksajttal van kiegészítve.

Körteragu variációk

Egy finoman fűszerezett körteragu nemcsak a desszertek, de a sült húsok kiegészítőjeként is megállja a helyét. Barnacukorral, gyömbérrel, fahéjjal és szerecsendióval ízesítve tortaszeletek, fagylaltok mellé kínálhatja. Fehérborban párolva, rozmaringgal, kakukkfűvel sült húsokhoz ajánljuk.

A kacsa és a körte találkozása

A kacsa karakteres íze, a körte harmonikus lágyságával nagyon jó párt alkot. Készítse el a sült körtét gorgonzolával mártásnak, és kínálja csíkokra vágott kacsahússal, egy penne, vagy spagetti kíséretében.

Ellenállhatatlan desszertek idény gyümölcsökből

A szezon egyik keresett alapanyaga a szilva. A szilvakrémleves egy nagyon egyszerű fogás, mégis nagy népszerűségnek örvend különleges ízével. A jó fűszerezéssel, és egy szép tálalással igazi kedvenc lehet.

A Tiramisunak rengeteg újragondolt változata van már. Az egyik ilyen az almás-körtés Tiramisu. Az alma és körte kockákat ízlés szerint fűszerezzük, és megpirítjuk. Egy átlátszó desszertes pohárba vagy kehelybe teszünk néhány kanállal az almás-körtés raguból, erre jöhet a mascarpone, a tetejét pedig megszórjuk fahéjjal.

Reméljük sikerült megihletnünk a menütervezésben, és készen áll a szuper, gyümölcsös fogások felsorakoztatására!

Szerezze be a szezonális gyümölcsöket a Húsház kínálatából!

Alma>>             Körte>>                        Szilva>>

 

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink