HÍREINK

Almás desszertötletek a sietős hétköznapokra

Az egyik legnépszerűbb gyümölcs az alma, amely főzéshez és sütéshez is tökéletes választás, ugyanis rendkívül izgalmas ételek, főként desszertek kreálhatók belőle. Az almás finomságok három variációját szeretnénk bemutatni, amelyek a pörgős mindennapokban is gyorsan elkészíthetőek és fogyaszthatóak.

Almás fahéjas gombóc

Az alma és a fahéj együtt mindig nyerő páros, főként, ha ezek az alapanyagok és ízek egy isteni gombóc formájában találkoznak. Az almás fahéjas gombóc elkészítése kissé körülményes lehet, emiatt érdemesebb gyorsfagyasztott formában megvásárolni azt. Így a hibátlanul elkészített desszertet már csak gyorsan meg kell sütni. Tálaláskor a desszerthez tejfölt is kínálhat.

Házias almás rétes

Az almás rétes a legfinomabb édességek közé tartozik, ami szerencsére szintén kapható gyorsfagyasztott változatban is. A házias ízek így percek alatt az asztalra kerülhetnek, minimális fáradozással. A rétes kifogástalan vendégváróként is. Amennyiben meg szeretné lepni barátait, családtagjait, a gyorsfagyasztott almás sütemény tökéletes választás lehet.

Almás morzsasüti

Abban az esetben, ha a saját készítésű ételek híve, jó alternatíva, ha a crumble néven ismert, magyarul morzsasütinek nevezett finomságot süti meg. A kezdők számára is ideális desszertnek olyan egyszerű az elkészítése, hogy tényleg bárki képes megalkotni, nem kell hozzá semmilyen konyhai előismeret.

Első körben morzsoljon össze 15 dkg lisztet, 10 dkg cukrot és 10 dkg vajat. Majd két darab almának megfelelő mennyiségű fagyasztott almakockát tegyen bele egy kivajazott tortaformába vagy kisebb tepsibe. Erre morzsolja rá a tésztát. 30 percig, 175 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve süsse, majd fólia nélkül hagyja pirulni további 5 percig.

Gyorsfagyasztott desszertjeinket és különféle alapanyagainkat keresse a Húsház kínálatában!

Együttműködő partnereink