HÍREINK

A tavasz legjobb köretei

A napsütéses tavasz beköszöntével nemcsak a természet válik zöldebbé, színesebbé, hanem a tányérunk is. A friss, roppanós zöldségek számtalan izgalmas lehetőséget rejtenek magukban.

A felejthetetlen ízélmény megteremtése érdekében bevállalósnak kell lenni, nem szabad elzárkózni az újdonságok elől. Mi most összegyűjtöttünk két olyan köretet, amelyekkel egyszerűen lehetetlen mellélőni.

Sült sárgarépa

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sárgarépát lereszeljük, majd a hagymakockákkal együtt egy főzőedénybe szórjuk. Az alaplevet ráöntjük és félkészre pároljuk.

Kiemeljük a zöldségeket a főzőedényből, majd félretesszük.

A főzőlébe beleszórjuk a lisztet és habverővel csomómentesre keverjük. Beleütjük a tojást és tovább kavarjuk. Sóval és borssal ízesítjük.

Egy kerámia vagy jénai tálat kikenünk olívaolajjal, majd a hagymás-sárgarépás keveréket beletesszük, elegyengetjük és a felturbózott alaplevet rácsurgatjuk.

Megközelítőleg 45 perc alatt megsütjük. Még melegen tálaljuk.

Roppanós zöldspárga

Hozzávalók:

Elkészítés:

Egy nagyobb fazékban felteszünk annyi vizet forrni, amennyi ellepi a spárgát – megközelítőleg 2 litert. A vízbe tesszük bele a sót és a cukrot.

Közben előkészítjük a spárgát. A végekből levágunk néhány millimétert, majd a végétől számítva kb. 3 cm hosszan a héját meghámozzuk.

A spárgát bedobjuk a forrásban lévő vízbe, majd főzzük 3 percig. Ameddig fő, egy nagyobb tálban előkészítünk hideg vizet, és a megfőtt spárgát belerakjuk. Ez a lépés elengedhetetlen, ha valóban roppanós spárgát szeretnénk kapni.

Ha lehűlt, a vizet leitatjuk róla, majd a tányérra helyezzük és meglocsoljuk majonézzel.

A tavaszi köretekkel való kísérletezésben is számíthat a Húsház termékeire!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink